Persberichten district Land van Cuijk

Cuijk 30-01-2004

OVERLAST EN BELEDIGING

BOXMEER - Donderdagavond rond 22.00 uur werd gemeld dat een man in een horecagelegenheid aan de Steenstraat in Boxmeer overlast veroorzaakte. Ter plaatse bleek dat een 41-jarige man uit Boxmeer overlast veroorzaakte. Toen hem werd gesommeerd te gelegenheid te verlaten weigerde hij dat. De eigenaar van de gelegenheid werd door hem bedreigd en de politiemensen die ter plaatse waren gekomen werden beledigd. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij vrijdagmorgen heengezonden.

AANRIJDINGEN DOOR GLADHEID

CUIJK - Vrijdagmorgen tussen 06.00 en 07.00 uur zijn op het viaduct over de Maas in de A73 onder Cuijk verschillende aanrijdingen ontstaan Het burgdek bleek plotseling spiegelglad te zijn, waardoor vier aanrijdingen ontstonden, waarbij minstens acht auto's betrokken waren.

Op het brugdek raakte een trekker met oplegger in een slip, die daarbij een taxi ramde, waarna nog twee nadere auto's op de geramde taxi inreden. De trekker met oplegger, voorzien van een Duits kenteken is direct na de aanrijding doorgereden. De politie is op zoek naar deze vrachtauto.
Bij de verschillende ongevallen raakten twee personen gewond. Ze konden ter plaatsen worden behandeld door personeel van de ambulancedienst.
Door Rijkswaterstaat is, in verband met de plotselinge gladheid en de bergingswerkzaamheden, een deel van de A73 afgesloten, waardoor een file ontstond. Om 09.00 uur was de weg weer vrij en gestrooid.