Time : 12:09:04 PM
Date : Friday, January 30, 2004
Sender Name: BELOVO SA

Belovo: China onder de indruk van de deskundigheid van een Belgischeonderneming.

Vandaag donderdag 29 februari heeft Belovo, een onderneming die gespecialiseerd is in de productie van eipoeder en die wereldleider is op het vlak van eiproducten voor de voedingsnijverheid, een samenwerkingsakkoord ondertekend met een Chinese partner om in China te investeren in een ultramoderne fabriek voor de productie van eipoeder in de stad Dalian in de provincie Liaoning (Noord-China). Deze fabriek, die gebruik zal maken van een door Belovo uitgewerkte hypergesofisticeerde technologie, zal daardoor kunnen produceren volgens dezelfde standaarden en criteria die bij Belovo gelden. De hele productie zal wereldwijd verkocht worden vanuit de vestiging in Bastenaken, die deze taak reeds op zich neemt voor de eipoeders geproduceerd door Belovo's Indiase joint venture SKM. Deze belangrijke investering, waarvan het bedrag niet werd vrijgegeven, zal een positieve invloed uitoefenen op de werkgelegenheid in Bastenaken en in heel de provincie Luxemburg. Drie dagen na een rondetafelconferentie georganiseerd onder de auspiciën van de provinciegouverneur, die een passende oplossing zocht voor het schijnprobleem van de nitrofuranen, is dit positief bericht welkom voor de onderneming. Zij had immers zwaar te lijden onder de verschillende crisissen die haar sector trof, hoewel haar hoegenaamd geen schuld trof.
De provinciegouverneur, Bernard Caprasse, heeft dit begrepen: hij nam het initiatief om de officiële ondertekening van het akkoord te laten plaatsvinden op het Palais Provincial, in aanwezigheid van de volledige bestendige deputatie, de waarnemend burgermeester van Bastenaken en zijn schepenen van economie en handel, en vertegenwoordigers van de Chinese ambassade en van organisaties ter bevordering van de omzet (Luxemburgse Kamer van Handel en Nijverheid, AWEX, UWE, enz.).

Een foto is beschikbaar op www.pressreleases.be: de ondertekening van het akkoord in aanwezigheid van gouverneur Caprasse.