Gemeente Breda

Persberichten

30-01-2004

Gemeente Breda ondertekent intentieverklaring met nutsbedrijven

afbeelding: Ondertekening_Nutsbedrijven_gr
Op 29 januari 2004 hebben Essent, Brabant water, KPN, Intergas en Casema met de gemeente Breda een intentieovereenkomst gesloten die betrekking heeft op de ondergrondse infrastructuur.

Na twee jaar overleggen zijn de partijen tot overeenstemming gekomen over allerlei zaken rond het gebruik van openbare grond voor het leggen van kabels en leidingen.

De partijen hebben met deze overeenkomst elkaars belang onder de grond erkend. Aan de ene kant het nut en dus de ruimte in het openbaar gebied voor nutsvoorzieningen. Anderzijds het belang van bovengrondse rust met als gevolg het goed plannen van de werkzaamheden, zorgvuldig de ligging van kabels en leidingen kiezen, verkeersveilig uitvoeren van de werkzaamheden en in de ruimte weer in de oorspronkelijke kwaliteit herstellen.

Handboek
Met respect voor deze belangen zijn er nu afspraken gemaakt over de programmering en coördinatie van de werkzaamheden, tracés en profielen, technische voorschriften en de registratie. Deze afspraken zijn voor een deel opgenomen in een procesoptimalisatie. Daarnaast zijn de spelregels vervat in een verordening met een vergunningstelsel. Deze verordening is op 29 januari 2004 door de gemeenteraad vastgesteld. Samen maken ze onderdeel uit van het nieuwe Handboek kabels en leidingen Breda.

De partijen overleggen nu nog verder over financiële onderwerpen zoals leges, precariorechten en verlegkostenvergoedingen.

Breda, 30 januari 2004