2e persbericht van vrijdag 30 januari 2004

Eindhoven 30-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na mishandeling en bedreiging aangehouden

Op het politiebureau aan de Koning Arthurlaan is vrijdag om 11.10 uur een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij vrijdagmorgen zijn 38-jarige ex-vrouw heeft mishandeld en bedreigd. Dat gebeurde in haar woning in Woensel. De man was de woning binnen gekomen omdat hij nog een sleutel had achtergehouden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Jeugdige auto-inbreker aangehouden

Op de Elzentlaan is vrijdag om 13.15 uur een 16-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een auto. Een man hoorde het alarm van zijn auto overgaan. De auto stond op een parkeerterrein aan de Elzentlaan. Toen hij ging kijken stonden twee jongens bij zijn auto. Een ruit van de auto was ingeslagen. Een van de jongens pakte een tas uit de auto en beide jongens liepen hard weg. De auto-eigenaar liep achter de jongen met de gestolen tas aan en andere getuigen gingen achter de ander aan. De jongen gooide tas weg en ontkwam. De andere jongen, de Amsterdammer, werd door de andere getuigen gepakt en aan de politie overgegeven.

Helmond: Hennepkwekerij ontdekt

In een woning aan de Dr. Ledelstraat is vrijdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt. De 123 planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen. De 34-jarige bewoonster werd aangehouden. Zij kon na verhoor naar huis. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Best: Politie zoekt eigenaar dood paard

Op een bospad aan de Eindhovenseweg Zuid is donderdag een dood paard aangetroffen. Het dier lag voor het viaduct ter hoogte van een informatiebord. Uit onderzoek blijkt dat het paard na overlijden naar het bospad is gebracht. De doodsoorzaak is nog onbekend. Het paard heeft verwondingen aan zijn nek en aan zijn voor rechter voor- en achterbeen. Deze zijn waarschijnlijk ontstaan tijdens het transport van het dode dier. In juli 2003 werd op dit bospad ook een dood paard gevonden. De eigenaar is onbekend gebleven. Het dode paard dat donderdag werd gevonden is bruin en heeft zwarte en witte aftekeningen. Opvallend zijn de witte voorpoten. De politie is op zoek naar de eigenaar van het paard en naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over het aangetroffen dier. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Best via 0900-8844.