Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 30 januari 2004

Provincie Groningen 30-01-2004 -

Musselkanaal: verkeersstremming door gekantelde vrachtauto Het N366 tussen Musselkanaal en Ter Apel is vrijdagmorgen tussen 6.30 en 12.00 uur gestremd geweest in verband met een vrachtautocombinatie die was gekanteld onder het viaduct bij Musselkanaal. De oorzaak is niet geheel duidelijk geworden. De vrachtautocombinatie kwam in de berm terecht waarna het voertuig door de stuurcorrectie begon te scharen. Vervolgens kwam het gevaarte op de zijkant tot stilstand. De 46-jarige chauffeur, een inwoner van Roswinkel, kwam met de schrik vrij. De bergingswerkzaamheden daarna namen enkele uren in beslag. Gedurende die tijd werd het verkeer omgeleid via alternatieve routes.

Groningen: snelheidscontroles leiden tot 214 bekeuringen De politie heeft vrijdagochtend- en middag twee snelheidscontroles in Groningen gehouden. Op de Beneluxweg werd zowel in de ochtend als de middag de snelheid gemeten. Op de oostelijke ringweg passeerden 1705 voertuigen de snelheidsmeter. Hiervan reden 121 verkeersdeelnemers te hard. De snelste rijder reed 100 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. Op de Rijksweg werd alleen in de ochtenduren gecontroleerd. Hier passeerden 1586 voertuigen, waarvan 93 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid op de Rijksweg bedroeg ook 100 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Groningen: vrouw (68) voor bedreiging aangehouden
De politie heeft vrijdagmiddag in een warenhuis in de Herestraat een 68-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De vrouw had bij de draaideuren van de winkel onenigheid gekregen met een 41-jarige man uit Hoogeveen. Op een gegeven moment trok de vrouw een mes en zou zij de Drent in woorden hebben bedreigd. De verdachte werd ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Zij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De Drent heeft inmiddels aangifte gedaan van bedreiging. De politie maakt proces-verbaal op. De vrouw heeft een winkelverbod van een jaar voor het betreffende warenhuis gekregen.