Gemeente Voorschoten

Persberichten - Gemeentelijke donaties en subsidies vrijwilligers, kaderkosten, jeugd- en topsport
Uitgebracht op: vrijdag 30 januari 2004

Verenigingen en instellingen kunnen een beroep doen op gemeentelijke donaties en subsidies voor ondermeer het opleiden van vrijwilligers, kaderkosten en jeugd- en topsportactiviteiten . Op 28 januari jongstleden heeft de gemeente Voorschoten daarvoor aan de 180 bij de gemeente bekende Voorschotense vrijwilligersorganisaties in totaal 245 aanvraagformulieren voor een donatie of subsidie verzonden.

De enveloppen bevatten naast het aanvraagformulier voor het Vrijwilligersfonds Voorschoten in veel gevallen ook een formulier voor de aanvraag van subsidie voor kaderkosten. Aan een tiental op sport georiënteerde vrijwilligersorganisaties zijn daarnaast aanvraagformulieren voor een jeugdsportsubsidie en/of topsportstimulering op basis van het subsidieplan 2004-2005 toegezonden.

Donaties Vrijwilligersfonds Voorschoten
Vrijwilligersorganisaties kunnen een beroep doen op het Vrijwilligersfonds Voorschoten voor financiële ondersteuning bij de bevordering van de deskundigheid van hun vrijwilligers. Daarmee geeft het fonds een impuls aan de kwaliteit van het vrijwilligerswerk. Daarnaast ondersteunt het Fonds activiteiten voor werving van nieuwe vrijwilligers. Met het financieren van jubilea en activiteiten die zijn gericht op waardering van hun vrijwilligers, kan de gemeente haar waardering uitspreken voor vrijwilligersorganisaties.

Subsidie Kaderkosten
Voor een subsidie Kaderkosten kunnen de organisaties in aanmerking komen die zijn opgenomen in het subsidieplan 2004-2005. Voor kadervorming is jaarlijks een bedrag van 6.807,- beschikbaar. Alle in Voorschoten volgens de statuten gevestigde en werkzame instellingen die voldoen aan de subsidievoorwaarden, kunnen voor de opleiding van hun vrijwilligerskader een maximumbedrag van 363,02 per instelling per jaar tegemoet zien.

Subsidie sportactiviteiten
Organisaties die niet alleen in het subsidieplan 2004-2005 zijn opgenomen, maar daarnaast ook gericht zijn op jeugdsportactiviteiten, kunnen in aanmerking komen voor een subsidie jeugdsport en/of topsportstimulering. Voor de jeugdsport is in het Subsidieplan 2004-2005 jaarlijks een bedrag van
24.113,- opgenomen. De jeugdsportsubsidie 2004 bestaat uit twee onderdelen: een subsidie per jeugdlid én een subsidie voor sportactiviteiten die zich specifiek richten op de jeugd.

In de gemeentebegroting 2004 is een bedrag beschikbaar van 3.403,- voor activiteiten die erop gericht zijn het niveau van de sportbeoefening binnen de vereniging te verhogen. Doelgroepen waar de topsportstimulering zich met name op richt, zijn: junioren, senioren, gehandicapten en allochtonen.

Mocht u menen ten onrechte geen aanvraagformulier ontvangen te hebben, dan kunt u daarover contact opnemen met mevrouw W.M. Hol van de afdeling Onderwijs, Cultuur en Sport, telefoonnummer (071) 5600 692.


- einde bericht -