Ingezonden persbericht


Programma Kultuurhuis Bosch Arnhem

dinsdag 6 januari (tot en met 31 januari)
WT/EXPO: Kathrin Delhouge: 'Groeten uit Grootstal' aanvang: elke dag van 12:00 tot 01:00 entree: gratis

Over het werk van Kathrin Delhouge...
De foto's in deze expositie zijn gemaakt in een wijk in nijmegen die in de zestiger jaren werd gebouwd. Er valt weinig te beleven, het is gewoon ontzettend saai; soms worden er wel wat pogingen gedaan om de bestaande huizen "wat op te leuken" maar de leegte en saaiheid blijven domineren. Deze leegte en saaiheid probeert Kathrin Delhouge met behulp van zuivere en strakke composities te benadrukken. Kleur is net zo belangrijk voor haar als de leegte en saaiheid. Zij heeft tijdens haar wandelingen door de wijk ook een soort schoonheid en esthetiek ontdekt die in de huizen en dingen aanwezig zijn. Uitsneden en details zijn ook een belangrijk formeel aspect voor haar.

donderdag 29 januari (film/ techno-manga-musical)
INTERSTELLA 5555 - The 5tory of The 5ecret 5tar 5ystem (Kazuhisa Takenouchi, JP '03) aanvang: 20:30 entree: gratis

Dance is hip, dance is booming, dance is big business en dance... moet uitkijken dat het niet inkakt. De knallende beats van techno zijn zo onderhand wel bekend, hardhouse is verworden tot een inspiratieloze instantdreun, trance klinkt vet maar staat een beetje stil en electroclash is iedereen al weer vergeten. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen zoals Basement Jaxx, T.Raumschmiere en het werk van vernieuwende labels als Music For Speakers en Clone. Muziek waarvan je recht op je stoel gaat zitten en de adrenaline gaat stromen, je diep ademhaalt en verrukt uitroept: 'Dit is goed!' Een groep die dit gevoel zeker bewerkstelligt is Daft Punk. Debuutalbum 'Homework' uit 1997 is een klassieker, opvolger 'Discovery' uit 2001 doet daar nauwelijks voor onder en om de status van vernieuwers te onderstrepen is er nu de film 'Interstella 5555'. De mangafilm vertelt het verhaal van een kwaadaardige producer die een buitenaardse band kidnapt om ze om te vormen tot supersterren. Een beetje vergezocht, maar de animaties van mangagrondlegger Leiji Matsumoto (Battle of the planets, Captain Harlock/Albator) zijn prachtig. Daarnaast kent de film geen tekst en wordt het verhaal volledig gedragen door de ijzersterke elektronische disco van het album 'Discovery'. Het resultaat is een uur durende tekenfilm die zich laat bekijken als een geslaagde combinatie van beeld en geluid. Bovendien bewijst Daft Punk dat de grenzen van muziek en beeld nog heel ver opgerekt kunnen worden. Waarmee 'Interstella 5555' zo'n plaat is waarbij je uitroept: "Dit is goed!" Daft Punk flikt het hem opnieuw.

donderdag 29 januari (dance/ house & techno)
Freestyle
DJ Hush & DJ El Cool
zaal open 20:30 entree: ¤ 2,-

vrijdag 30 januari (concert/ divers)
Zapp-AA met o.a. Typhoon
zaal open 20:30 entree: ¤ 5,-

ZAPP-AA staat voor: ZAPP-Arnhems Alternatief. Het is een initiatief geboren uit twee Arnhemse bands: Typhoon en Jacuzi Baby. Ludwig Von Producties heeft het kind geadopteerd om er een nomade van te maken; een rondtrekkend circus zo u wilt. ZAPP is een multidisciplinaire avond gericht op de 'zapp-generatie'. In snel tempo krijgt de ZAPP bezoeker video, muziek, gedichten, showquiz, DJ's, theater en cabaret aangeboden. Wicher Ponne is dichter en begon in 1997 met dichten. In december 2001 maakte hij zijn podiumdebuut als dichter bij de Nijmeegse poetry slam van De Wintertuin en veroverde daar direct de eerste plaats. Kenmerkend is zijn gevoel voor ritme, waar zijn conservatorium studie toe heeft bijgedragen. In de tweede helft van 2003 heeft Wicher zijn schriftelijke debuut gemaakt met een bundel 'light verse' bij uitgeverij Liverse.Typhoon is een rockformatie die de kunst verstaan om op het ene moment volledig te overdonderen om vervolgens de luisteraar te raken met subtiele klanken. De Baila Baila Pop Show is een interactieve popquiz. Het duo Frank en Mirella nemen vanavond de presentatie voor hun rekening. Zij doen dit met erg veel humor! Theatersport vereniging Kunst en Vliegwerk heeft al bij herhaling aangetoond te kunnen improviseren. Voor ZAPP-AA staat er een rockopera gepland. Natuurlijk komen hierbij klassieke thema's als liefde, leven en dood aan bod. VJ Niels Krupers is nu 2 jaar bezig als VJ. In zijn werk wisselt hij zijn beelden af tussen concrete herkenbaarheid en abstractie. Voor ZAPP-AA zal hij enerzijds zijn plaatjes naadloos invoegen in andere programma onderdelen om anderzijds af en toe als een duiveltje uit een doosje de toeschouwer te verrassen. Voor de lach zorgt een cabaretgezelschap dat we nog even geheim willen houden. Natuurlijk zal er voor muzikale omlijsting gezorgd worden. In de grote zaal treffen we DJ Maze, hij is een breed georiënteerde DJ die al op vele plaatsen in het land zijn platen rondjes liet draaien. Kaarten zijn vanaf januari verkrijgbaar bij Kultuurhuis Bosch, de Waaghals en Kroeze

zaterdag 31 januari (dance/ disco)
DiscoDoos
DJ Bram & DJ Peter K
zaal open 20:30 entree: ¤ 2,-

donderdag 5 februari (dance/ freestyle)
Freestyle
DJ ?
open: 20:30 entree: ¤ 2,-

vrijdag 6 februari (concert/ folk-metal-ambient & dubstyle) Alughana (b) + flatland
open: 20:30 entree: ¤ 4,-

Alughana uit België combineert probleemloos verschillende stijlen. Met een soms filmische mengeling van folk, metal, ambient en vele andere genres nemen zij u mee naar hun magische wereld vol verrassingen en plotse wendingen. Hiervoor worden traditionele instrumenten zoals doedelzak, accordeon, didgeridoo, fluit alsook maar ook elektrische gitaren en samplers gebruikt. De stem wordt beschouwd als gelijkwaardig instrument waarin klanken en lettergrepen de compositie benadrukken. Vanuit het verlangen die fantasierijke belevenis weer te geven, ontstaat een unieke taal, namelijk 'Het Alughaans'. Zoals al gezegd, geen stijl is hen vreemd, geen geluid te extreem en geen grens te ver. Dit is wereldmuziek. Het is een overweldigend spektakel waarbij je met moeite alles kunt volgen. Deze groep van acht mensen gaat helemaal op in het ritme en brengen een zuiderse sfeer met zich mee. Melodisch, maar toch explosief en ritmisch. Als je iets bijzonders wilt zien is deze groep zeker de moeite waard om live te gaan bekijken!!! Ook voor de supportband Flatland uit Utrecht is het de moeite waard om vroeg naar Kultuurhuis Bosch te komen. Hun muziek is te omschrijven als dubstyle, een combinatie van reggae, dub, ska en rock.

zaterdag 7 februari (dance/ breakbeats)
Blastoff
DJ's Discodick & Mieze
open: 20:30 entree: ¤ 2,-

woensdag 11 februari (info-avond)
Food not Bombs spreekt over: Dierenrechten
aanvang: 20:00 entree: gratis

Verschillende sprekers en film.
Met o.a. Stichting Wakker Dier en Koen van de actiegroep 'BRPC moet dicht'.

donderdag 12 februari (dance/ dancehall)
Jahwarrior
DJs W-one & 2-inch
open: 20:30 entree: ¤ 2,-

donderdag 12 februari (film/ worldcinema)
6ixtynin9 (Thai. '99)
aanvang: 20:30 entree: gratis

regie: Pen-ek Ratanaruang. 114 minuten
Tum wordt op een ochtend geconfronteerd met een miljoen Bath, verborgen in een doos met noedels, en twee dode Thai-boxers in haar appartement. Een absurde intrige in een moderne maatschappij, waarin mensen alleen met elkaar communiceren als ze iets van elkaar nodig hebben.

vrijdag 13 februari (concert/ Rock & Roll)
Green Hornet & Blues Brother Castro
open: 20:30 entree: ¤ 6,-

Green Hornet is rock & roll zoals het bedoeld is. Drie ex-leden van Groningse bands als de roemruchte Firebirds, de Beavers en Skelter geven in de ongebruikelijke bezetting van orgel, mondharmonica, gitaar en drums een totaal eigen draai aan vijftig jaar rock & roll. Green Hornet paart zo de kracht van een kleine bezetting aan een unieke sound. Dat deze formule aanslaat blijkt wel uit de vele geslaagde optredens, waaronder Lowlands. Ze stonden in het voorprogramma van bands als de Jon Spencer Blues Explosion, Dead Moon en Speedball Baby. Daarnaast brachten enkele succesvolle tournees Green Hornet al in België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. In het voorjaar van 2000 verscheen op het Transformed Dreams-label de eerste volwaardige CD. 'Going Down' geeft een goede indruk van het muzikale universum van Green Hornet; het smerige geluid van de Chicago blues, de soul van de gospel, de waanzin van de jaren '50 rockabilly, de groove van de vroege funk en de drive van de punk. Green Hornet gebruikt al deze invloeden zonder uit het oog te verliezen waar het in de rock & roll uiteindelijk allemaal om draait: pure opwinding! In het voorprogramma de Amsterdamse band Blues Brother Castro. Deze band werkt in een hoog tempo: in twee jaar tijd gaf de band drie cd's in eigen beheer uit. Optredens van deze band worden bestempeld als 'puur, intens en wars van alle stijlen'. Dat hard werken niet onbeloond blijft, blijkt uit de snel stijgende naamsbekendheid van de band. Zo besteedden bladen als LiveXS en OOR al heel wat aandacht aan de band, en staat in de Fret van december een persoonlijk verslag van een tiendaagse tour door Kroatië.

zaterdag 14 februari (dance/alternative swing)
Swing.alt
DJ's CJ & Hush
open 20:30 entree ¤ 2,-

donderdag 19 februari (concert/ geluidskunst)
Club Sonorama: Palinckx
open: 20:30 entree: ¤ 5,-

vrijdag 20 februari (concert/ postrock indie)
Mercy Giants & Soda P
open: 20:30 entree: ¤ 5,-

Mercy Giants gebruikt haar gitaren om technische vaardigheid te combineren met fijnbesnaarde melodieën. De muziek die daaruit ontstaat is niet erg gangbaar en zou de luisteraar in verwarring achter kunnen laten. Mercy Giants is meer dan een verrassing. Het Utrechtse duo verrast met een album vol intieme slowcore, hoekige gitaarnoise, vijfsterren lo-fi (één per spoor), elektronische soundscapes en een zanger die kan zingen. Zelf noemt men Talk Talk, Gorecki en Polvo als invloeden. We zouden daar graag Codeine, Bedhead en Red House Painters aan willen toevoegen, voor de vele serene en breekbare fluisterliedjes, zoals Dyed Away en Would You Mind?. De kracht van de band zit 'm in de afwisseling, zowel binnen de nummers (hard-zacht, elektronisch-akoestisch) als tussen de nummers (kakofonish-verstild). Soms gebruiken de onbekende giganten Mark Zuidema en Maarten Scherrenburg niet meer dan hun gitaar, hun stem en een synthesizer voor wat vage achtergrondklanken. Soms klinken ze als een heuse band met drummer, schots en scheef en toch zeer gestroomlijnd. Voorprogramma Soda P is begonnen als liedjesband, maar na het uitbrengen van een demo zijn ze de nummers samen gaan schrijven, wat veel beter beviel. Ze hebben aan een nieuw repertoire gewerkt, wat optredens gedaan, in de kijker gespeeld van Zabel Muziek en daar ook hun eerste single uitgebracht. De tweede single werd wederom op vinyl uitgebracht bij Zabel in de vorm van 10". In september 2003 moet hun debuutplaat uitkomen, uiteraard op Zabel. De releases kenmerken de ontwikkeling van Soda P: klein beginnen (7"), langzaam opbouwen (10") en gestaag verder groeien (LP). De muziek van Soda P staat bekend als onderhuids spannend, melodieus, minimaal, technisch, muzikantenmuziek, diepgaand, abstract en toch gevoelig. De tot op het bot ontlede en daarna minutieus weer in elkaar gezette nummers kenmerken zich door afwijkende songstructuren, veel ruimte voor instrumentale stukken, uitgesproken zanglijnen, melodieus drum- en baswerk en pakkende riffs en hooks.

zaterdag 21 februari (dance/ global sounds)
Sandunga
DJ Wieke
open 20:30 entree ¤ 2,-

Sandunga is een Spaans woord dat 'pit' en/of 'charme' betekent. Met die steekwoorden draait DJ Wieke global grooves, futurejazz/funk en traditioneel werk uit alle culturen en continenten.

zaterdag 21 februari (concert/ flamenco-rock)
Spaanse Vlieg
open: 20:30 entree: ¤ 4,-

Spaanse Vlieg maakt een mix van duistere Nederlandse teksten, flamenco en rockmuziek. Dit is een ongekende, nieuwe cross-over. Belangrijke invloeden naast flamenco, zijn alternatieve rock als die van Nick Cave, Richard Buckner, Giant Sand en Galexico. De teksten worden geschreven door Kees van der Knaap en Harry Leurink. Kees van der Knaap is tekenaar/schilder van beroep en woont in Den Bosch. Het trio is ontstaan in en rond de Arnhemse flamencoschool 'el Puchero' waar Harry Leurink, vroeger zanger/gitarist bij obscure psychobillybandjes als Swahilibillies en Rosettes, flamencogitaarlessen probeerde te volgen bij Theo Flonk. Theo studeerde flamencogitaar aan het Rotterdamse conservatorium en volgde lessen bij o.a. Paco Pêna en Gerardo Nunez. Verder is hij jarenlang freelance gitarist voor rumbabands geweest en begeleidde hij diverse flamencogezelschappen. Harry's flamencotechniek schoot niet echt op maar muzikaal ontstond er een spannende samenwerking. Nederlandse teksten kruisen met flamenco... Al snel werd Jaap van Keulen er bij gehaald, nog een gitarist maar tevens percussionist. Jaap en Theo werkten toen al samen aan diverse dans- en theaterproducties in binnen- en buitenland. Jaap voegt langzamerhand steeds meer elektronica toe aan het geluid van Spaanse Vlieg. Hij is dan ook bij uitstek de producer van de band.

donderdag 26 februari (dance/ black music cocktail) Pure Delight
DJ's Syte & Demian
open 20:30 entree: ¤ 2,-

Deze 'black music' cocktail presenteert de innovaties van de zwarte muziek in de jaren zeventig, van de beste soul & funk tot het eerste begin van de disco. Deze periode in de muziekgeschiedenis blijft mensen inspireren en heeft een hele nieuwe generatie artiesten een onuitputtelijke hoeveelheid samples en beats geschonken. Kom naar Pure Delight en ervaar de beste muziek uit het ghetto op de dansvloer... Gepresenteerd door DJ's Demian & Syte, bekend van de Funky Four Corners (De Verdieping) en Boogie Nights (De Goudvishal).

donderdag 26 februari (film/ drama)
Requiem for a dream (USA, 2000)
aanvang: 20:00 entree: gratis

Regie: Darren Aronofsky. 102 minuten
Darren Aronofsky's Requiem for a dream schetst de apocalyps van een door drugs verteerd gezin. Zijn tweede film na Pi is een deprimerend visueel spektakel dat de kijker in de morbide wereld van de gebruiker zuigt.

vrijdag 27 februari (concert/ punk-rock)
cd-presentatie: The Shaggable Sluts & Last to go, VJ-Mo'reezZ Goodbye Werner & Hello Marcel party
open 20:30 entree: ¤ 3,-

Het had de 27ste eigenlijk een feest moeten zijn voor the Shaggable Sluts (Arnhem) en Last to Go (Nijmegen), omdat dit de Arnhemse cd presentatie is van de nieuwe split LP/CD 'Young studs and rusty razors'. Dit feest wordt echter een beetje overschaduwd door het besluit van Shaggable Sluts drummer Werner von B om er mee te stoppen. Von B. moest wegens een chronische rugblessure in november zijn drumsticks aan de wilgen hangen. Maar om alles toch waardig af te sluiten klimt hij op deze avond nog eenmaal achter de drumkit voor een afscheidsconcert. Details hebben we nog niet maar we kunnen je verzekeren dat deze show wordt opgeluisterd door een aantal gastmuzikanten en verrassingen. The Shaggable Sluts hebben inmiddels in de persoon van Marcel Borsje (ex-Circle Of Firends) een nieuwe drummer gevonden. Ook hij zal deze avond een aantal nummers meespelen. The Shaggable Sluts spelen snotty 1977 inspired punk rock&roll. Wat zoveel betekent dat ze geïnspireerd zijn door de eerste punkgolf die zijn kop op stak in 1977. Platenkasten vol obscure bootlegs en zeldzame punksingles vormen de inspiratiebron. Mix hier nog wat obscure garage punk, een klein beetje surf en liters snot en zweet bij en klaar is de punkrock disaster cocktail. Last to Go is begonnen als een ska punk band in de lijn van Against All Authority en Beans. Maar inmiddels is de groep uitgegroeid tot een band met een eigen smoelwerk. Tegenwoordig hebben de ska breaks wat meer plaats gemaakt voor de rock&roll hooks van gitarist Sjef Poels. Afgelopen jaar heeft de band een succesvolle tour door Duitsland gedaan samen met Disturbance. The Shaggable Sluts & Last to go gaan in mei gezamenlijk op tournee door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

zaterdag 28 februari (dance/ nu_pop_dance)
Popscene
DJ Nicole
open 20:30 entree ¤ 2,-

zondag 29 februari (concert/ country)
fabulous grit & the two-bit texas rangers + hillbilly boogiemen 'a tribute to Johhny Cash and Hank Williams' met veel gast optredens. open 16:00 entree ¤ 7,-

dinsdag 3 maart (tot en met 29 maart)
WT/EXPO: Renee Keuken: "De zeldzame wereld van Renee K." aanvang: elke dag van 12:00 tot 01:00
entree: gratis

woensdag 3 maart (kinderactiviteit)
kinderdisco
voor kinderen van 3 t/m 9 jaar
van 15:00 tot 17:30 entree: ¤2,-

vrijdag 5 maart (concert/ deep, grooving dub style reggae ) Human Rites + DJ Zom-B-Skaradio (reggae rocksteady) open 20.30 entree: ¤5,-

zaterdag 6 maart (dance/ breakbeats)
Blastoff
DJ's Discodick & Mieze
open: 22:00 entree gratis
vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

zondag 7 maart (concert/ spacerock)
WE (Nor) & Kreisor (U.S.A.)
open: 20:30 entree: ¤5,-

woensdag 10 maart (info-avond)
Food not Bombs spreekt over: Palestina - Israel conflict aanvang: 20:00 entree: gratis

De sprekers komen van het Autonoom Centrum in Amsterdam. Autonoom Centrum Amsterdam heeft een tour gemaakt door de door Israël bezette Palestijnse gebieden. Ze heeft daar een film over gemaakt en een fototentoonstelling. Vanavond zullen zij vertellen over hun reis en hun ervaringen met betrekking tot hetconflict.

donderdag 11 maart (film / worldcinema, drama)
Cidade de Deus
regie: Fernando Meirelles (Bra '02)
aanvang: 20:30 entree: gratis

Brasileiros me gusta!!
De kern van het verhaal is de jongen Buscape die fotograaf wil worden. Hij groeit op in de favela (sloppenwijk) waar moord, drugs, verkrachting en andere criminaliteit dagelijkse kost is. Buscape vertelt ons de verhalen van andere bewoners en door de onderlinge samenhang ontstaat het verhaal. Een van de andere personages is Zé Pequino (kneuzig vertaald als ze'tje) een psychopathische dealende gangster. Zijn verhaal is eigenlijk net zo belangrijk in de film. Citade de Deus speelt zich af in de, voor dakloze slachtoffers van een overstroming gebouwde, wijk Cidade de Deus. Het verhaal belicht een aantal personen en een deel van hun leven. De personages zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zit veel diversiteit in de personages, wat de film zeer boeiend houdt.

donderdag 11maart (dance/ dancehall)
Jahwarriors
DJs W-one & 2-inch
open: 22:00 entree gratis
vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

vrijdag 12 maart (concert/ korte melodieuze gitaarpopliedjes) Furtips & Damer
open 20.30 entree: ¤5,-

Het is alweer meer dan 10 jaar geleden dat het Arnhemse-Nijmeegse Furtips opgericht werd. In de loop van de jaren zijn ze uitgegroeid tot één van de belangrijkste Nederlandse vertegenwoordigers in de internationale lo-fi-scene. De band is geïnspireerd door ondermeer de muziek van Television Personalities, Wire, The Clean en Syd Barret. Het was een aantal jaren stil, maar in de nieuwe samenstelling met bassist Melissa gaan ze er weer hard tegenaan. Afgelopen november speelden ze verdienstelijk in het voorprogramma van het Amerikaanse Thermals. Er wordt verder gewerkt aan een coveralbum. Er wordt echter ook gewerkt aan een nieuw album met eigen werk die dit jaar nog uit moet komen. Het zijn dus drukke tijden voor Furtips. Ze hebben beloofd te spelen alsof het hun laatste optreden is. Het belooft dus een fijne thuiswedstrijd te worden. Iets minder thuis, maar niet minder welkom, is het Amsterdamse Damer. Zij staan garant voor pakkende, melodieuze popliedjes.Damer is terug van weggeweest. Begin vorig jaar werd er voor het laatst iets van ze vernomen. Drummer Karin werd zwanger en de bassist vertrok. Voor het voortbestaan van deze unieke vrouwenband werd gevreesd. De band heeft nu echter een man in haar midden toegelaten in de persoon van de uit Arnhem afkomstige: Freek Broekhuijsen. Ze klinken naar eigen zeggen heftiger dan ooit, maar het blijft natuurlijk wel Damer.

zaterdag 13 maart (dance/alternative swing)
Swing.alt
DJ's CJ & Hush
open: 22:00 entree gratis
vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

woensdag 17 maart (kindertheatervoorstelling)
"Joris en de Draak"
gespeeld door Het Elfjesbos
Speels meespeeltheater voor kinderen van 3 tot 7 jaar aanvang: 14:00 entree: ¤2,50

De prinses gaat op zoek naar iemand die haar kan verlossen van de Draak, dit wordt een avontuurlijke zoektocht.

donderdag 18 maart (concert/ geluidskunst)
Geigercounting + Machinefabriek
open 20.30 entree: ¤5,-

Maurits de Lange is toetsenist (in Coparck) en geluidsfreak met een voorkeur voor dance. Volgens hem zit zijn muziek tussen electro en big-beat in, maar dan zonder het megalomane dat veel big-beat kenmerkt. Het bijzondere van zijn opzet is dat het allemaal extreem simpel in elkaar is gezet. Het enige apparaat dat je hoort is een Korg Electribe, een sampler/drumcomputer die niet groter is dan een goed boek. Hij streeft naar de kick om ergens binnen te kunnen lopen met een plastic tas en een tulpsnoer en 3 minuten later te kunnen staan beuken. Hij was al eens te horen bij radio 3voor12 van de VPRO op radio 3FM. Machinefabriek is een project dat ontstaan is als tegenwicht voor saaie 'mannetjes-met-laptops-concerten'. Waarom moeten concerten van elektronische/experimentele acts altijd zo saai zijn om naar te kijken. Machinefabriek doet het dan ook zonder laptop, maar met ritmebox, gitaar, saxofoon, cello, spoken word en meer... De muziek is een mengeling van soundscapes, electro en pop, met af en toe een knipoog. Fuck de laptop, hier is Machinefabriek. Oh ja, het is wel de eerste keer dat ze optreden, dus geef ze wat credit.

vrijdag 19 maart (concert/ noisepop)
Feverdream + Prefab 5
open 20.30 entree: ¤ 5,-

zaterdag 20 maart (conert/ hedendaagse wereldmuziek) Biyuya ensemble met o.a. Vera Westera
open: 20:30 entree: ¤ 4,-

Het Biyuya ensemble is een internationaal gezelschap van grensoverschrijdende musici. Zes bijzondere artiesten combineren hun roots en daar komt een melange van polyfonische, geïmproviseerde en vocale muziek uit voort. De emotionele en dynamische wijdte is groot: geleidelijke en abrupte veranderingen tussen een intieme klank in de ruimte van kamermuziek en vurige orkestrale delen creëren een intense akoestische ervaring. Het moeilijke onderwerp van een instortend land (voormalig Joegoslavië) is vertaald in een natuurlijke muzikale taal met diepe emoties. Elke musicus beweegt zich hierin met grote vrijheid van expressie en individualiteit. Alle muziek is geschreven door Bojan Vuletic. Vera Westera - zang, Marie Loesche - viool, Friedmar Hitzer - altviool, Bojan Vuletic - gitaar, Dion Nijland - contrabas, Bart Lelivelt -accordeon.

zaterdag 20 maart (dance/ global sounds)
Sandunga
DJ Wieke
open 22:00
vanaf 23:00 entree ¤ 3,-

Sandunga is een Spaans woord dat 'pit' en/of 'charme' betekent. Met die steekwoorden draait DJ Wieke global grooves, futurejazz/funk en traditioneel werk uit alle culturen en continenten.

donderdag 25 maart (film / drama, documentaire)
September 11th
Diverse regiseurs
Diverse landen, 2002
aanvang: 20:30 entree: gratis

De opdracht aan elf filmmakers was: maak een film van elf minuten, negen seconden en één frame (beeldje) over de aanslagen in de VS op 11 september 2001 en hun nasleep. De regisseurs belichten het thema vanuit verschillende iinvalshoeken. Van Amerikaans tot Iraans en van Frans tot Japans; hoe verschillend de landen en culturen van de filmmakers ook mogen zijn, de impact van 11 september was overal immens. De filmmakers zijn: Samira Makhmalbav, Claude Lelouch, Youssef Chahine, Danis Tanovic, Idrissa Ouedraogo, Ken Loach, Alejando Gonzáles Iñárritu, Amos Gitaï, Mira Nair, Sean Penn en Shohei Imamura. Zwart/wit en kleur, Nederlands oondertiteld.

donderdag 25 maart (dance/ black music cocktail)
Pure Delight
DJ's Syte & Demian
open: 22:00 entree gratis
vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

Deze 'black music' cocktail presenteert de innovaties van de zwarte muziek in de jaren zeventig, van de beste soul & funk tot het eerste begin van de disco. Deze periode in de muziekgeschiedenis blijft mensen inspireren en heeft een hele nieuwe generatie artiesten een onuitputtelijke hoeveelheid samples en beats geschonken. Kom naar Pure Delight en ervaar de beste muziek uit het ghetto op de dansvloer... Gepresenteerd door DJ's Demian & Syte, bekend van de Four Funky Corners (De Verdieping) en Boogie Nights (De Goudvishal).

vrijdag 26 maart (festival/ multi disciplinair kunst festival) presenteert: Drug Of The Nation
met o.a. Fiel Garvie (u.k.), Carmenkata, We vs. Death, Prank Aggressor, Sjanet Bijker, Lindhout & Pinkster aanvang: 20:30 entree: ¤ 7,-

Onder de noemer Drug Of The Nation presenteert een evenement waarin kunst en muziek je meenemen op een non-stop multimediareis door de hedendaagse cultuur. Kan het nog actueler? Het superfrisse en steeds innoverende was al meer dan een gewoon platenlabel, maar laat deze avond haar bijdrage aan de nieuwe weg in medialand zien. Ze haalt de grenzen tussen kunst en muziek weg; en er spreidt zich een keur aan mogelijkheden en onontdekt cultuurlandschap voor ons uit.

zaterdag 27 maart (dance/ nu_pop_dance)
Popscene special:
Thom Revolver + Sad-O-skY (concert/ electronic glampop / synth-pop) DJ Nicole
open 22:00-05:00 entree: ¤ 5,-

PopScene's eigen DJ Nicole brengt een mix van Britse indie, sleazy electro, art-garage rock en alles wat maar dansbaar is op de dansvloer van Kultuurhuis Bosch. Hey Hey, come out tonight. PopScene! Vanavond ontvangt Nicole maar liefst twee bands op haar avond. De eerste, Sad-O-skY, is een synth-pop band met een eigentijdse uitstraling. Ze zijn in deze bezetting bezig vanaf 2000 met singer-songwriter Sander Idema; Maarten de Zwart op gitaar, backing-vocals en vocoder; Friso Lippmann achter de analoge synths; Mathieu Prudon op drums en Pieter Waterborg op basgitaar. Synth-pop staat voor pakkende nummers waarbij de analoge synthesizers op de voorgrond zijn te vinden. Invloeden zijn onder andere te bespeuren in bands als Zootwoman, Pulp, Gary Numan, the Human League, Kraftwerk, Weezer, dEUS, Vive la Fête, Millionaire, Das Pop en Soulwax. Bij Sad-O-skY gaat het niet alleen om de muziek, maar ook om de uitstraling. Een concept met o.a. uniforme outfits en eigen podiumdecoratie. Een complete show dus. "Mijn plaat is een lor, mijn boek een drama en mijn leven een hel", aldus schrijver Thomas van Aalten. De Nederlandse Kurt Cobain? Neuh. Van Aalten groeide weliswaar op in de tijd van het lange haar en de smerige houthakkershemden, maar is zelf meer van de strakke pakken en de hysterische jaren tachtig electro. Als Thom Revolver maakte hij talloze podia en festivals onveilig. Na een incident met veel naakt en enkele verbouwde kleedkamers heeft hij nu een nieuwe band. Glitter en glamour, maar dan punk. Een cd met de veelbelovende titel 'Murder, Murder!' is op komst. -----------------
Mieze, Publiciteit.
Kultuurhuis Bosch
Apeldoornsestraat 4
6828 AB Arnhem
T| 026-3518436
F| 026-3512387
E| info@kultuurhuisbosch.nl
W| www.kultuurhuisbosch.nl
Giro: 6867837
KvKnr: 09120347
BTWnr: 8104.08.168. O .01.2300

Voor vragen of opmerkingen mag je me altijd bellen op 026 3518436 (op woensdag ben ik vrij) of mailen naar info@kultuurhuisbosch.nl

Alvast bedankt en tot ziens in Kultuurhuis Bosch
Mieze.