VERENIGING LSA

Letselschade: vergoeden of beperken?

De Vereniging van Letselschade-advocaten (LSA) organiseert een congres over tegengestelde belangen bij de regeling van letselschade.

Een slachtoffer van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een medische beroepsfout of een ander ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is, heeft letselschade.

Het slachtoffer van letselschade heeft recht op volledige schadevergoeding. Maar daarnaast heeft het slachtoffer ook plichten. De voornaamste plicht van het slachtoffer is, zijn schade te beperken. Als hij nog kan werken, moet hij proberen zijn resterende arbeidscapaciteit in te zetten. Als hij een beroep op de sociale verzekering kan doen, moet hij dat doen.

Hoe ver strekt de schadebeperkingsplicht van het slachtoffer? Heeft hij recht op een eersteklas ziekenhuiskamer, of moet hij met een tweedeklas kamer genoegen nemen? Als het slachtoffer volledig invalide is en 24-uurs verzorging nodig heeft, heeft hij er dan recht op dat hij thuis verzorgd wordt, of mag de aansprakelijke partij eisen dat hij zich laat opnemen in een goedkoper verpleeghuis?

FELLE DISCUSSIES

De financiële belangen zijn groot en kunnen in de miljoenen lopen. De discussies tussen verzekeraars en letselschade-advocaten lopen dan ook hoog op, en nemen niet zelden vele jaren in beslag. Over deze tegenstellingen organiseert de vereniging LSA een congres op vrijdag 30 januari 2004 in het Kurhaus te Scheveningen, waarmee de LSA haar 15-jarig bestaan viert.

De LSA

De Vereniging LSA stelt zich ten doel de deskundigheid onder haar leden te bevorderen door het aanbieden van een wetenschappelijke opleiding en nascholing, en organiseert nu over dit centrale thema bij de regeling van letselschade haar jubileumsymposium met gerenommeerde sprekers uit wetenschap en praktijk.

Voor inlichtingen bel:

Mr. Bart Holthuis
Voorzitter Vereniging van Letselschade-advocaten tel. 0570-614080

16 jan 04 09:20