Gemeente Zwolle

Het 'College op Bezoek' B&W in de keuken bij het Deltion College
Datum uitgave: 28-01-2004

Onderwerp: onderwijs
Vrijdag 30 januari 2004 is het college te gast bij het Deltion College, locatie Grote Voort 12. Het bezoek vindt plaats in het kader van het 'College op Bezoek'. Dit is het eerste van een reeks bezoeken in 2004. Het 'College op Bezoek' vindt elke 2 à 3 weken plaats. Het 'College op Bezoek' is een vervolg op de 'Week van het Bezoek' in maart 2003 en het 'Bezoek van de Week' later dat jaar. In maart 2003 was het college te gast bij particulieren, scholen, gezondheidsinstellingen, bedrijven, verenigingswerk, sport, zorgcentra, kerkgenootschappen, vrijwilligerswerk en noem maar op. Kennis maken en de dialoog aangaan stonden centraal.

De 'Week van het Bezoek' was een succes; het college kreeg een goede indruk van wat er zoal leeft en gebeurt in de stad. Later dat jaar kreeg de week dan ook een opvolger: het tweewekelijks 'Bezoek van de Week'. Het bezoek was gekoppeld aan een thema, een actualiteit of vond plaats op uitnodiging of spontaan.

Ook in 2004 is het college regelmatig te gast bij inwoners, bedrijven, instellingen, scholen, verenigingen, enz. Nu onder de naam het 'College op Bezoek'.

Deltion College
Het Deltion College is een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) met een zeer breed aanbod van scholings- en opleidingsmogelijkheden in Zwolle en omgeving. Het Deltion College heeft zo'n 15.000 leerlingen en 450 opleidingen. Het Lyceum Uniformberoepen leidt op voor beroepen in de beveiligingsbranche. Het lyceum biedt ook opleidingen in samenwerking met de Koninklijke Landmacht voor beveiliging bij de krijgsmacht.

Programma
Het college wordt 30 januari 2004 om 09.00 uur verwelkomd door o.a. Ron Akkerman, voorzitter van het college van bestuur van het Deltion College. Om ±09.40 uur gaan de collegeleden de keuken in! Ze draaien een culinaire les mee met de leerlingen van de opleiding 'Brood en Banket' , geassisteerd door clusterdirecteuren en teamleiders. De ochtend wordt van ±11.00 tot ±11.30 uur afgesloten door leerlingen van het Lyceum Uniformberoepen, met als thema 'veiligheid op school'. Bron: Communicatie