Ingezonden persbericht

Futurumshop.com groeit zeer krachtig in 2003

APELDOORN, 20040129 -- Futurumshop.com groeit zeer krachtig in 2003, dankzij opening buitenlandse vestiging te Parijs, en schrijft opnieuw zwarte cijfers over het gehele boekjaar.


FuturumShop heeft in 2003 een sterke groei laten zien waarbij de decembermaand met 210.000 euro omzet verrassend sterk was. De totale omzet van het 4de kwartaal kwam uit op 0,5 miljoen. Dit is te danken aan het openen van een Franse vestiging, waarbij het onderling uitwisselen van populaire sportgadgets en nieuwe trends tussen Nederland en Frankrijk al direct zijn vruchten heeft afgeworpen. Tevens heeft de fitness afdeling een sterke groei laten zien. Duidelijk komt naar voren dat populaire fitness sporten als spinning, gewichtheffen en roeien meer en meer in huiselijke kring wordt beoefend. Het gehele boekjaar 2003 is met zwarte cijfers afgesloten ondanks de forse investeringen die de opening van een eerste buitenlandse vestiging met zich mee heeft gebracht.

In 2004 zal FuturumShop zich meer en meer positioneren als het startpunt voor sportieve, trendgevoelige mensen die op zoek zijn naar de nieuwste gadgets. Een eerste aanzet is gegeven door het toevoegen van draagbare autonavigatiesystemen aan het assortiment. Het is een enorm succes gebleken en sluit dus duidelijk aan bij de interesses van de doelgroep van FuturumShop. Een sterke groei wordt in 2004 ook verwacht in de sub-urban people sector. FuturumShop zal hierop inspelen door het assortiment voor deze doelgroep verder uit te breiden. Tevens zal er worden ingespeeld op de toenemende populariteit van kleine trendgevoelige sporten als landzeilen en 3-cycling. FuturumShop Frankrijk neemt hierin een belangrijke positie als officieel verdeler van verscheidene bekende merken.

Over FuturumShop, www.futurumshop.com/ Pers: www.futurumshop.com/in_de_pers.html
Gestart in 2000 heeft Futurumshop in de loop van de afgelopen twee jaar de online vraag gevolgd en zich ontwikkeld van een sportfietsenshop naar een shop die inspeelt op de behoeften van consumenten aan sportieve, fitness-, en andere vrijetijdsartikelen. Futurumshop richt zich steeds meer op trendy, hoge-marge-artikelen. De eerste twee jaar zijn gebruikt om naar een break-even-punt toe te groeien. Het is de bedoeling dat Futurumshop in Nederland in 2003 toegroeit naar 1 miljoen euro omzet, en winstgevend is. De belangrijkste participant is DGA Harmen van der Meulen. Daarnaast heeft Takeitnow (www.takeitnow.nl/) in 2002 een 20% aandeel genomen. Sinds 2 april 2003 is FuturumShop ook in Frankrijk actief via www.futurumshop.fr/.



Ingezonden persbericht