Amsterdam Oud Zuid


Bestuurscommissie Openbaar Basisonderwijs geïnstalleerd

Op 28 januari 2004 heeft de Stadsdeelraad van Amsterdam Oud Zuid de Bestuurscommissie Openbaar Basisonderwijs geïnstalleerd. De bestuurs-commissie neemt het bestuur van het openbaar basisonderwijs over van het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel.

De bestuurscommissie is benoemd voor een jaar en heeft naast de bestuurstaak als opdracht kwartiermakende bezigheden te verrichten. De commissie bestaat uit dhr. J.W. Hollander (voorzitter), dhr. van J.H. Oers, Mw. M. Vaandrager, Mw. A. Brinkman en dhr. H. Tulleners. Per 1 januari 2005 wordt een bestuurscommissie benoemd voor de duur van vier jaar.

Per 1 januari 2004 is het openbaar basisonderwijs in Amsterdam Oud Zuid verzelfstandigd. Amsterdam Oud Zuid telt acht openbare basisscholen die samen het onderwijs verzorgen van zo´n 2500 leerlingen. De wijziging past in de landelijke trend van verzelfstandiging.

Tot 1 januari 2004 werd het bestuur van het openbaar onderwijs gevormd door het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel. Met de installatie van de zelfstandig functionerende bestuurscommissie heeft het stadsdeel het bestuur van het openbaar basisonderwijs overgedragen. Het schoolbestuur heeft de eindverantwoordelijkheid voor de instandhouding van scholen, de kwaliteit van het onderwijs en de bedrijfsvoering.

De wijzigingen vinden plaats op bestuurlijk niveau, niet binnen de school zelf. De identiteit van de scholen blijft openbaar. Dit betekent algemene toegankelijkheid waarbij verschillen tussen leerlingen gerespecteerd worden. Ook voor de leerkrachten verandert er niets; zij blijven gewoon in dienst van de Gemeente Amsterdam.

Klik voor meer informatie over onderwijs op deze site