Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Koninklijk Horeca Nederland

UITREIKING EERSTE FASTFOOD ZWERFAFVALBAK

WOERDEN, 30 januari 2004 -- Nederland wordt steeds schoner! Na supermarkten en benzinestations pakken nu ook de fastfood- en ijsbedrijven zwerfvuil aan. Op donderdag 5 februari wordt om 14.30 uur de eerste zwerfafvalbak geplaatst bij Smullers op station Utrecht Centraal. Marielle van Aggelen, directeur van Nederland Schoon en Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland, reiken het eerste zwerfafvalpakket uit aan Nourdin Zalen, unitleider van Smullers Utrecht.

In samenwerking met Stichting Nederland Schoon worden vanaf 1 februari 2004 afvalbakken geplaatst bij leden van Koninklijk Horeca Nederland en vestigingen van een aantal ketens. "Door hun actieve betrokkenheid dragen de fastfood- en ijsbedrijven bij aan een schonere leefomgeving," zegt Maarten Colijn, voorzitter van de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland.

"Deze Nederland Schoon-actie valt samen met onze campagne de horeca, gastheer van de samenleving. We nemen graag onze maatschappelijke verantwoording om onze leefomgeving schoon te houden. Dat doen veel van onze ondernemers al," stelt Maarten Colijn. "Toch zwerft er regelmatig afval rond. Voor sommigen is dat een groot probleem en in het algemeen levert dat bij het publiek irritatie op. De omgeving van je 'winkel' wil je schoonhouden. Het gaat ten slotte om de uitstraling van je bedrijf."

"De afvalbakken van Nederland Schoon zijn al een groot succes bij supermarkten en benzinestations," vervolgt Colijn. "Ook ondernemers uit de sector fastfood- en ijsbedrijven gaan nu zo'n afvalbak plaatsen." Het gaat hierbij niet alleen over een vuilnisbak, maar over een compleet pakket aan hulpmiddelen voor de horeca. De pakketten worden gratis aan leden van Koninklijk Horeca Nederland verstrekt. Als ondernemer laten zij hiermee zien, dat ze het probleem voortvarend te lijf willen gaan. "Daarnaast zorgen zij ervoor dat al hun klanten dagelijks worden geconfronteerd met de boodschap van Nederland Schoon: met hetzelfde gemak gooi je 't in de afvalbak."

De Nederlandse Frisdrank Industrie en het Centraal Brouwerij Kantoor zijn mede-initiatiefnemers van dit project, dat ondersteund wordt door blikproducenten Ball, Rexam en Corus, Campina en de Vereniging Bakkerij- en Zoetwaren.

----------------------------------------------------------einde persbericht --------------------------------------------------------

Vertegenwoordigers van de media worden van harte uitgenodigd bij de overhandiging van het zwerfafvalpakket aan unitleider Nourdin Zalen van Smullers (onderdeel van Servex,B.V.) aanwezig te zijn. De uitreiking door Marielle van Aggelen (directeur Nederland Schoon) en Jeu Claes (directeur Koninklijk Horeca Nederland) vindt op 5 februari om 14.30 plaats bij de vestiging op station Utrecht Centraal.


---

Noot voor de redactie -