AutoRai

30-1-2004

Belangrijke Britse onderscheiding voor SEAT Ibiza

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de SEAT Ibiza onderscheiden met de titel What Car? International Car of the Year. Het prestigieuze tijdschrift What Car? verleende de Ibiza deze titel in de klasse van compacte autos, dat in Groot Britannië bekend staat als het Supermini-segment.

De jury, die bestaat uit roadtesters en journalisten van het tijdschrift What Car?, wezen de Ibiza 1.2 vijfdeurs wederom aan als winnaar in zijn klasse. Vorig jaar won de Ibiza 1.2 niet alleen de titel in het Supermini-segment, maar was hij ook overall winnaar van de competitie.

De prijs die bij de titel hoort, werd tijdens een spetterende ceremonie in Londen door What Car?-uitgever Rob Aherne overhandigd aan SEAT UK-directeur Kevin James.

Aherne lichtte de uitverkiezing als volgt toe: Met zijn aantrekkelijke uiterlijk wekt de Ibiza veel enthousiasme op en bovendien rijdt hij ook nog eens zeer sportief. Daarnaast onderscheidt de Ibiza zich door zijn bijzonder ruime interieur, de gebruikte materialen, zijn stevige structuur en de bouwkwaliteit die van hoog niveau is. Door de hoge scores op al deze punten, laat de Ibiza alle concurrenten achter zich.