3 e persbericht van vrijdag 30 januari 2004

Eindhoven 30-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Stratumsedeijk is vrijdagavond een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden elf bekeuringen uitgedeeld. Acht voor het onverlicht rondrijden, één voor het niet handsfree bellen, één voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats en één voor parkeren op de stoep.

Eindhoven: Zakkenrollers aangehouden

Op het NS-station zijn vrijdag rond 17.00 uur twee Eindhovenaren van 28 en 20 jaar aangehouden. Zij werden door de politie betrapt bij zakkenrollen. De politie zag dat ze iets uit een rieten mand van een vrouw die in te trein stapte wilden pakken. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Geldrop: Radardetector in beslag genomen

Tijdens een verkeerscontrole op de Mierloseweg is vrijdagmiddag een radardetector van een 36-jarige automobilist uit Eindhoven in beslag genomen. De politie zag de automobilist zonder gordel rijden en hield hem staande. Tijdens de controle ontdekten ze de radardetector. Verder werden nog twee bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Nuenen: Brandweerman zwaargewond

De brandweer is vrijdagavond rond 19.30 uur uitgerukt omdat ze een melding van een uitslaande brand in een schuur aan de Olen kregen. Juist op het moment dat de brandweer wilde beginnen met blussen ontstond in de schuur een explosie. Hierdoor is een 44-jarige brandweerman ernstig gewond geraakt aan zijn been. Het slachtoffer is direct overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaken van de brand en de daaropvolgende explosie zijn nog onbekend. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Veldhoven: Insluiper haalt fietsen weg

Een insluiper heeft vrijdag tussen 18.15 en 18.45 uur twee fietsen uit de bijkeuken van een woning aan de Pottenbakker gestolen. De achterdeur was niet op slot en de bewoners waren op het moment van de diefstal thuis.