Ingezonden persbericht


Elektronische Nieuwsbrief van de PvdA-Haarlem

Jaargang 03, nummer 33, vrijdag 30 januari 2004
==========


Uit de fractie

Geen plannen voor verkeersremmende maatregelen voor Schoteroogbrug: PvdA trekt dan haar steun in

De PvdA-fractie heeft het college laten weten dat als er deze raadsperiode geen kant-en-klare plannen liggen om verkeersremmende maatregelen te treffen de PvdA-fractie haar steun voor de Schoteroogbrug intrekt. De afgelopen maanden is meerdere malen gevraagd waar het college concreet aandenkt bij verkeersremmende maatregelen in het gebied Vondelweg, Jan Gijzenkade en Westelijke Randweg. Het nemen van verkeersremmende maatregelen is ook een voorwaarde die is opgenomen in het collegeprogramma. Helaas is vanuit het college vanaf afgelopen zomer nog geen enkele indicatie gekomen dat hierover gedachten worden ontwikkeld. De reactie van PvdA-wethouder Ton de Lange in de raadscommissie van vorige week was kort en krachtig. "We gaan eerst een nulmeting doen, dan de brug bouwen, en daarna kijken we wat we moeten doen." PvdA-raadslid Arjen Overbeek reageerde dat: "alles erop wijst dat bij niets doen de nieuwe brug verkeer zal aantrekken. Het college moet hierop voorbereid zijn, nu al plannen maken en zo nodig deze voor de bouw van de brug al te realiseren. De aanleg van de Schoteroogbrug gaat immers niet alleen om een brug, maar ook de verkeerssituatie van de Waarderpolder en Haarlem-Noord. En dat is een van de voorwaarde van de aanleg van de nieuwe oeververbinding in het collegeprogramma." (Arjen Overbeek, lid PvdA-fractie Haarlem, overbeek@pvda.nl - http://www.arjenoverbeek.nl)

Voorontwerp Structuurplan de inspraak in
Met grote meerderheid (uitzondering van de Stadspartij) heeft de raad ingestemd met het in de inspraak brengen van het ''voorontwerp structuurplan''. Zonder in detail te treden heeft de PvdA inhoudelijk een aantal accenten aangebracht: Functiemenging Waarderpolder; de fractie spreekt waardering uit voor de wijze waarop het college en bedrijfsleven voortvarend de dialoog met elkaar zijn aangegaan waardoor instemming is met nader onderzoek naar de gevolgen van functiemenging bij het Mincklersweg-gebied. Het resultaat daarvan moet een functioneel uitwerkingsplan opleveren met de daarbij behorende milieuzonering. Bij de Veerpolder heeft de fractie een voorbehoud gemaakt. Voor meer berichtgeving hieromtrent verwijs ik u naar de vorige nieuwsbrief. Kantorenvolume; bezien moet worden in hoeverre onder het huidige economisch gesternte een dergelijk volume verantwoord is dan wel een keuze moet worden gemaakt voor meer woningbouw. Ook moet worden bezien in hoeverre leegstaande kantoren kunnen worden herbestemd voor o.a. studentenhuisvesting. Uitbreiding groenareaal; de fractie heeft bij het college aangedrongen om extra aandacht te besteden aan de kwaliteit van het groen in versteende wijken, maar ook in wijken waar grootscheepse herstructureringsoperaties aan de gang zijn. Clustering voorzieningen ''wonen, welzijn en zorg''; de fractie zou graag bij elk grootschalige (herstructurering en nieuwbouw) operatie een paragraaf opgenomen zien waarin de haalbaarheid van een dergelijke clustering wordt getoetst. Woningbouw; de keuze voor het bouwen in het ''midden en dure segment'' moet worden getoetst aan de resultaten van het ''Doorstromingsonderzoek''. Tevens heeft de fractie haar zorg uitgesproken voor de financiële haalbaarheid van het voorontwerp structuurplan. Immers veel veranderingen hebben nogal wat gevolgen voor het milieu.

Het voorontwerp structuurplan bevat een vertaling van alle sectorale ruimtewensen in Haarlem in een afgewogen ruimtelijk ordeningsplan met een ''geldigheidsduur'' tot 2020. Dit plan is opgesteld op basis van afspraken met het rijk en geeft aan hoe de Haarlemse opgaven en ambities kunnen worden waargemaakt. Het plan is tot stand gekomen een aantal stadsgesprekken, raadsvergaderingen, besprekingen in de commissie SO en heeft tal van nota's, zoals het HVVP, het Spaarneplan, het masterplan Spoorzone alsook afspraken die zijn gemaakt in Noord Vleugelverband als onderlegger. Naar aanleiding daarvan zijn een negental uitgangspunten voor het structuurplan geformuleerd die het programma van ''knooppunten en verandergebieden'' hebben bepaald. (Rineke Mesman, lid PvdA-fractie Haarlem, c.m.mesman@freeler.nl )

Versnelde aanpak Reinaldapark

In de komende maanden laat de gemeente onderzoek doen naar verbeteringen van het Reinaldapark. Rond de zomer zal het rapport er liggen. Dit meldde de D66-wethouder Martini. Een grootdeel van de raadscommissie Stadsbeheer vindt dat het Reinaldapark een hoge prioriteit moet hebben bij de aanpak van de parken. "De afgelopen jaren is het Reinaldapark verworden tot een bijzonder rommelig gebied. Mede door diverse functies die de afgelopen jaren zijn toegevoegd, waarbij de achterzijden gekeerd zijn naar het park toe, het padenstelsel niet meer logisch is en het genieten van het park minimaal is geworden. Van belang is dan ook de parkfunctie weer terug te geven aan de bewoners van Haarlem-Oost," aldus PvdA-raadslid Arjen Overbeek. "De PvdA-fractie is dan ook blij dat de oorspronkelijke Parkenvisie, waarin het Reinaldapark als het ondergeschoven kindje was, van tafel is. Het Reinaldapark staat nu geheel in de politieke spotlights en zal nu ook daadwerkelijk moeten worden aangepakt. Het park moet worden gemoderniseerd. De gebruikers van vandaag stellen immers andere eisen aan een park dan bij de aanlag van het park jaren geleden. Nog los van de vele aanslagen op het park. Speelfaciliteiten, picknickplekken, visplaatsen zullen een goede plaats in het park moeten krijgen." (Arjen Overbeek, lid PvdA-fractie Haarlem, overbeek@pvda.nl - http://www.arjenoverbeek.nl)

Herziening WVG

Naar aanleiding van een discussiestuk betreffende een eventuele versobering van het aanbod van voorzieningen in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten heeft er tijdens de OWSR vergadering van 21 januari jl. een aardige discussie plaatsgevonden.

Wat betreft de WVG hebben gemeenten primair een uitvoeringsverplichting. Het Rijk stelt een minimum niveau van voorzieningen vast. De gemeenten dragen er vervolgens zorg voor dat deze minimum voorzieningen ook bij de doelgroep terechtkomen. De doelgroep van de WVG bestaat uit gehandicapten, maar ook ouderen. In Haarlem worden er, door ontwikkelingen uit het verleden aanvullende voorzieningen gedaan boven op de door het Rijk vastgestelde norm. Het is dus mogelijk om de door Haarlem aangeboden complementaire voorzieningen terug te draaien en in de toekomst niet meer aan te bieden. De discussie om een dergelijke maatregel te overwegen werd aangezwengeld door het college van B & W. Zij kwam met een stuk waarin een aantal suggesties tot herziening werden gedaan. De aanleiding hiervoor was de structurele overschrijding van het WVG-budget gedurende de laatste jaren. In 2003 is een analyse uitgevoerd om te kunnen bepalen waardoor die overschrijdingen nu eigenlijk tot stand kwamen. Uit de analyse werd duidelijk dat de prijsstijgingen in de markt van aanbieders de voornaamste reden was voor het ontstaan van de verschillen tussen verwachte en werkelijke uitgaven.

Wanneer er echter sprake is van structurele trendmatige prijsontwikkelingen kunnen deze niet meer onverwachts zijn, vindt de PvdA. Dan zou het mogelijk moeten zijn om eventuele overschrijdingen te voorkomen door dergelijke ontwikkelingen in te calculeren bij de vaststelling van het budget. Overschrijdingen veroorzaakt door verkeerde inschattingen mogen wat de PvdA betreft daarom niet de aanleiding zijn tot het voeren van een discussie over de voorzieningen. Neemt niet weg dat de PvdA best bereid is om mee te denken over de WVG in Haarlem. Zij wil dan echter wel dat de discussie over de kwaliteit van het huidig aanbod gaat. Ze stelt daarom ook als voorwaarde dat er stappen ondernomen dienen te worden om de problemen omtrent het WVG budget op te lossen, alvorens het staande aanbod ter discussie te stellen. Het college heeft ook van andere politieke partijen een duidelijk signaal van ontevredenheid ontvangen over het discussiestuk. Dat betekent echter nog niet dat daarmee de kous af is. Het thema zal de komende tijd zeker nog in de raadscommissie OWSR terugkomen. Laten we hopen dat de discussie dan wel vanuit een zuiver uitgangspunt gevoerd kan worden. Wij houden u op de hoogte van het verdere verloop. (Oktay Özcan, oktay_ozcan@hotmail.com, lid PvdA-fractie Haarlem)

Parkeerterrein Peltenburg langer open

Het tijdelijke parkeerterrein Peltenburg zal het komend half jaar nog zeker open blijven, en misschien wel langer. Werd eerst nog door het College aangegeven dat Peltenburg dit voorjaar al zou sluiten. Op aandrang van CDA, PvdA en SP zal Peltenburg tot oktober voor de automobilisten worden opengehouden. Peltenburg doet het al vanaf het begin niet goed als parkeerterrein. De bezettingsgraad is minimaal. Nu de parkeertarieven per 1 januari 2004 zijn verhoogd is de verwachting dat Peltenburg, dat een goedkoop tarief kent, meer zal worden gebruikt en haar functie als 'overloopparkeerterrein' voor de binnenstad als nog invult. Als het parkeerterrein niet aan de verwachtingen voldoet, kan het terrein altijd nog worden gesloten. (Arjen Overbeek, lid PvdA-fractie Haarlem, overbeek@pvda.nl - http://www.arjenoverbeek.nl)

Bezuinigingen

Een belangrijk deel van onze werkzaamheden in de gemeenteraad zal het komende half jaar gericht zijn op de vraag hoe wij in 2008 circa E 12 miljoen moeten gaan bezuinigen. Waar komt dit te bezuinigen bedrag eigenlijk vandaan? In bijgaande tabel hebben we weergegeven waar het vandaan komt: E -7 miljoen als gevolg van het nieuwe kabinet, E -4 miljoen als gevolg van de verslechterende economie, bijna E -3 miljoen door tegenvallers in lopend beleid (o.a. sociale dienst, WVG, E -10 miljoen voor nieuw beleid/nieuwe investeringen. Tegelijkertijd leveren onze reserve en bezuinigingsmaatregelen die dit college al genomen heeft, 12 miljoen op. Per saldo blijft een tekort van ruim E 12 miljoen.

Opbouw te bezuinigen bedrag (x E 1000)
|                      |2004 |2005 |2006 |2007 |2008 |
|Start 2003            |+900 |+1000|+1700|+2200|+2800|
|                      |     |     |     |     |     |
|Effect Balkenende II/ |-7100|-9700|-1120|-1100|-1120|
|Verslechtering        |     |     |0    |0    |0    |
|economie              |     |     |     |     |     |
|Tegenvallers lopend   |-3000|-2700|-2700|-2700|-2700|
|beleid Haarlem        |     |     |     |     |     |
|Nieuw beleid          |-1400|-3200|-5800|-7500|-1040|
|                      |     |     |     |     |0    |
|"Bezuinigingen"/maatre|+1060|+8200|+9100|+9200|+9200|
|gelen                 |0    |     |     |     |     |
|                      |     |     |     |     |     |
|Stand begroting       |0    |-6400|-8900|-9800|-1240|
|Haarlem               |     |     |     |     |0    |
Het college is nu - onder leiding van onze wethouder financiën Ton de Lange - een bezuinigingsoperatie begonnen. Daarbij wordt onder andere een vergelijking gemaakt tussen Haarlem en 8 andere gemeenten om te kijken of wij op bepaalde terreinen minder efficiënt werken dan elders. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook ideeën over waar te bezuinigen. De PvdA schrikt niet terug voor een stevig bezuinigingsprogramma, als het maar sociaal blijft (dus de laagste inkomensgroepen kunnen er van ons op aan dat ze beschermd blijven (o.a. voldoende bijzondere bijstand, WVG, etc.). Het gaat er tenslotte voor onze partij om dat we "de boel bij elkaar houden".

Op initiatief van de PvdA-fractie heeft de gemeenteraad al uitgesproken dat tenminste de helft van de bezuinigingen binnen de gemeentelijke organisatie moet worden gevonden (ruim 6 miljoen). Motto: "Niet alleen in de stad bezuinigen, maar ten minste de helft op het stadhuis zelf". Ten tweede vindt de PvdA-fractie dat we onze ambities als stad in allerlei grote projecten nog verder zullen moeten terugschroeven. De onderhoudsbudgetten zullen echter zoveel mogelijk worden ontzien. Motto: "Minder plannen, meer bezems". Onze twee wethouders spelen hierin een belangrijke rol: wethouder Mimi Rietdijk zal als wethouder Stedelijke Ontwikkeling ervoor gaan zorgen dat we op dit moment daadwerkelijk minder geld gaan uitgeven aan plannen/ontwikkelingen en dat de ambities van de gemeente op dit terrein daadwerkelijk omlaag gaan. Daarbij zal zij - helaas - verdere pijnlijke keuzes moeten maken op het terrein van de ontwikkeling van de stad. Ton de Lange is als wethouder Financiën eindverantwoordelijk voor een degelijk, maar sociaal bezuinigingspakket.

Binnen een half jaar moet er duidelijkheid komen, want anders komt de financiële stabiliteit van de gemeente in gevaar. Uiterlijk in juni moet duidelijk zijn waar we in 2005 gaan bezuinigen. Ook omdat het voor de provincie dan duidelijk moet zijn, maar ook omdat we zelf nu met een schone lei willen beginnen. De Haarlemmers hebben recht op een gemeente die haar huishoudboekje op orde heeft. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het onze wethouders gaat lukken, maar zullen de ontwikkelingen natuurlijk ook kritisch volgen. Ook onze coalitiepartijen hebben zo hun wensen en daar moeten we samen uitkomen. Elke maand gaat de wethouder Financiën in de raadscommissie Financiën toelichten waar men staat, en de raad kan zo snel bijsturen wanneer dat nodig zou zijn. (Stan Kaatee, stan.kaatee@xs4all.nl, lid PvdA-fractie Haarlem en Oktay Özcan, oktay_ozcan@hotmail.com, lid PvdA-fractie Haarlem)

Onderhoud: Toch extra geld voor opknappen van straten en meer veiligheid rond basisscholen

De gemeenteraad heeft afgelopen woensdag definitief besloten om extra geld uit te trekken voor het opknappen van straten in de Patrimoniumbuurt en specifiek de Kloppersingel. Extra geld gaat ook naar de aanpak van de verkeersonveiligheid rond 4 basisscholen. Daarmee komt het aantal scholen dat dit jaar nog wordt aangepakt op 8 te staan. Tevens besloot de raad op vier belangrijk kruispunten de verkeerlichtinstallaties te vervangen en nieuwe veldverlichting voor softbalvereniging DSC'74 te honoreren. Het extra geld was in december door veel partijen gecreëerd door te kiezen voor meer geld aan onderhoud in de stad en minder aan ontwikkeling (zie hierboven). In december was door de raad aangegeven dat het college aan de slag kan met de Vondelweg tweede fase, Robert Kochlaan, Frederikspark eerste fase, Zuiderhout/Vredenhof, sportaccommodatie Geel-Wit, fietspaden Leidsevaart en Wagenweg, beveiliging achterpaden, gehandicaptenvervoer, openbaar vervoer, en meer onderhoud van de stadsdelen. Alles vanuit het oogpunt van meer onderhoud en minder ontwikkeling. En discussie die in het vroege voorjaar van 2003 begon en die de komende jaren verder vorm zal krijgen. (Arjen Overbeek, lid PvdA-fractie Haarlem, overbeek@pvda.nl - http://www.arjenoverbeek.nl)

Column Maarten Divendal: 'Er rest ons niet veel tijd'

De 'held' van de bijeenkomst werd meneer Van Viersen, voorzitter van de Cliëntenraad van het Reinaldahuis. Eerste paal slaan-bijeenkomsten hebben altijd een vast stramien. Toespraken waarin wordt teruggekeken, iedereen wordt geprezen voor zijn inzet en tot slot de vooruitblik naar het moment van de opening. Dan het eerste paal slaan zelf. Een paar hoogwaardigheidsbekleders staan in witte jassen in kaplaarzen. Anderen staan er in een boog omheen, meestal door een koude wind bevangen. Waar elders vuurwerk de aanwezigen duidelijk maakt dat de paal echt de grond in zit, doen we dat in Haarlem niet. Wij houden inmiddels al zo goed rekening met de vliegtuigen boven Haarlem, dat we die niet willen verstoren door vuurwerk. Met z'n allen terug naar de partytent of de ontvangstruimte in de dichtstbijzijnde openbare ruimte. Het stramien van de 'eerste paal bijeenkomst' van het Reinaldahuis was niet anders. Toch was het een bijzondere en een bijzonder aardige bijeenkomst. Natuurlijk vanwege het schitterende project. U kunt het de komende twee jaar met eigen ogen aanschouwen. Kijk halverwege de Prins Bernardlaan richting Oost. Op de plaats van het reeds gesloopte Reinaldahuis herrijst een gigantisch complex ontworpen door de architecten die elders blikvangers hebben neergezet als het gebouw van de Gasunie in Groningen en het KPMG-gebouw langs de weg naar Amsterdam. Enkele honderden Haarlemmers komen hier te wonen: 120 zorgappartementen, 106 huur- en 68 koopwoningen en 30 verpleegappartementen. Daarnaast buurtvoorzieningen als de nieuwe bibliotheek met het internetcafé, groepspraktijken voor huisartsen en fysiotherapeuten, een restaurant, winkel, kapsalon en wasserette. Enthousiasme en ongeduld gingen hand in hand in dé toespraak van de middag. "Wij zijn ons terdege bewust dat deze nieuwbouw vooral van belang is voor komende generaties bewoners. Maar wij willen zo graag even mee proeven, mee snuffelen aan de levenssfeer in het nieuwe gebouw," aldus meneer Van Viersen in zijn korte en krachtige speech. Hij vertelde dat de bewoners in hun tijdelijke locatie hadden gezongen "Oh, bouwers bouw ons huis snel af, er rest ons niet veel tijd." Niet het verlangen naar het oude huis speelt hierin een rol. Nee, wat is eigen aan het Reinaldahuis: de sfeer voor saamhorigheid, vertrouwen en respect voor elkaars opvattingen. Bij tal van projecten ontstaat enorme vertraging. Procedures die kunnen leiden tot het opstapelen van bezwaren die een normale redelijke voortgang onnodig vertragen. Het zou een goede zaak als de landelijke (en plaatselijke) regelgeving op dit punt nog eens goed tegen het licht wordt gehouden.

Eerdere columns van Maarten Divendal zijn terug te vinden op de persoonlijke website van Maarten Divendal: http://www.maartendivendal.nl of http://www.haarlem.pvda.nl/maartenframe.html (Maarten Divendal, voorzitter PvdA-fractie Haarlem, maartendivendal@hetnet.nl - http://www.maartendivendal.nl)

Uit de afdeling

Politiek café over cultuur en uitgaan
Donderdag 12 februari 2004 organiseren de Jonge Socialisten Haarlem een politiek café over (jongeren)cultuur en uitgaan. Hierbij zullen onder meer John Leerdam (kamerlid PvdA), Maarten Divendal (fractievoorzitter PvdA Haarlem), Hakim Traïda (jeugdtheatermaker, o.v.b.) en Heleen van Ham (Toneelschuur) aanwezig zijn. Dit politiek café begint om 20:00 uur en zal tot ongeveer 22:00 uur duren. Het vindt plaats in de bovenzaal van Café Brinkmann aan de Grote Markt in Haarlem. (Jeroen Fritz, bestuur JS-Haarlem, jeroen.fritz@student.uva.nl)

In het digitale nieuws (Haarlemse PvdA-ers in het nieuws)

Arjen Overbeek, raadslid PvdA-Haarlem: "PvdA verbaasd over sluiting Peltenburg", Kabelkrant Haarlem 105, 19 januari 2004, http://www.haarlem105.nl/nwshlem.htm#113796

Arjen Overbeek, raadslid PvdA-Haarlem: "PvdA: VVD moet 'niet zeuren' over parkeertarief", Haarlems Dagblad, 23 januari 2004, http://www.haarlemsdagblad.nl/Pagina/0,7100,10-1-6456--1799681-1488--,00.html

==========

Op de agenda

(kijk ook op http://www.haarlem.pvda.nl/pvdahaarlem/agenda.html )


7 februari 10.00-11.00 uur - Inloopspreekuur met PvdA-raadslid Rineke Mesman en statenlid Bert op het stadhuis in de PvdA-fractiekamer, ingang groene deur Prinsenhof, achterzijde stadhuis
12 februari 20.00 uur - JS-Politiek café over cultuur en uitgaan, bovenzaal Café Brinkmann
24 februari 20.00 uur - Politiek Café: PvdA en CDA in debat over de vrijheid onderwijs; spreiding van allochtonen en veiligheid op school. Locatie De Ripper.
6 maart 10.00-11.00 uur - Inloopspreekuur met PvdA-raadslid Maarten Divendal en statenlid Bert Bruijn op het stadhuis in de PvdA-fractiekamer, ingang groene deur Prinsenhof, achterzijde stadhuis
23 maart 20.00 uur - JS-Politiek café over veiligheid, locatie nog niet bekend
30 maart 20.00 uur - PvdA-jaarvergadering. Het bestuur verantwoordt zich voor het gevoerde beleid en legt een driejarenplanning voor. Tevens vinden avond verkiezingen plaats voor diverse posities in de afdeling. Vrijdag 2 en zaterdag 3 april - De PvdA verantwoordt zich. De raadsfractie en de wethouders leggen uit wat het afgelopen jaar hun inzet is geweest. Er is ruimte voor elke Haarlemmer om individueel of plenair in gesprek te gaan met PvdA-politici.
3 april 10.00-11.00 uur - Inloopspreekuur met PvdA-raadslid Arjen Overbeek, statenlid Bert Bruijn en Tweede-Kamerlid Saskia Noorman-den Uyl op het stadhuis in de PvdA-fractiekamer, ingang groene deur Prinsenhof, achterzijde stadhuis
1 mei - Dag van de Arbeid. In Haarlem de landelijke 1 mei-viering van Jonge Socialisten en PvdA. Programma volgt.
1 mei 10.00-11.00 uur - Inloopspreekuur met alle Haarlemse PvdA-raadsleden en statenlid Bert Bruijn op het stadhuis in de PvdA-fractiekamer, ingang groene deur Prinsenhof, achterzijde stadhuis Thema-avond

vrijdag 13 februari 2004 - volgende editie

==========

Emailadressen:
Leden van de fractie en het afdelingsbestuur: http://red.pvda.nl/~haarlem/pvdahaarlem/adressen.html PvdA-gemeenteraadsfractie Haarlem: helgakoper@schurer.nl PvdA-afdeling Haarlem: sayuksel@hotmail.com
PvdA landelijk partijbureau: pvda@pvda.nl

Websites:
Nieuwsbrieven PvdA-fractie: http://red.pvda.nl/~haarlem/pvdahaarlem/nieuwsbrief.html PvdA-Haarlem: http://red.pvda.nl/~haarlem/pvdahaarlem.html Jonge Socialisten, afdeling Haarlem: http://www.js.nl/jshaarlem PvdA Noord-Holland: http://www.gewestnoord-holland.pvda.nl PvdA landelijk: http://www.pvda.nl

De verkiezingsprogramma's van de PvdA:
Haarlem: Betrouwbaar, eerlijk en sociaal; Keuzes voor Haarlem (2002-2006): http://red.pvda.nl/~haarlem/download/verkiezingsprogrammahaarlem02.doc Noord-Holland: Samen sociaal, samen sterker (2003-2007): http://www.gewestnoord-holland.pvda.nl/staten2003/programma/inhoud.htm Verkiezingsprogramma 2002-2006 en verkiezingsmanifest 2003-2007: http://pvda.nl/renderer.do/returnPage/37298/itemId/11491/menuId/37298/pageId/37213/sf/37298/instanceId/37412/

==========
Over de Nieuwsbrief

De PvdA-Nieuwsbrief verschijnt eenmaal per twee weken, in principe op een vrijdag. De Nieuwsbrief bevat de laatste aanvullingen van de Internetpagina's van de PvdA-Haarlem en de PvdA-gemeenteraadsfractie. Deze nieuwsbrief kunt u nalezen op de PvdA-Haarlem-website: http://red.pvda.nl/~haarlem/pvdahaarlem/nieuwsbrief.html Berichten en oproepen voor de Nieuwsbrief kunnen tot donderdag voor 17.00 uur worden aangeboden via: helgakoper@schurer.nl De datum van de volgende Nieuwsbrief staat onder het kopje 'Op de agenda'. ==========

Copyright © 30-01-2004 Partij van de Arbeid - Fractie Haarlem

****************




---- --