Politie Drenthe

zaterdag 31-01-04

Hoogeveen 31-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Man negeert stopteken
KOEKANGE De politie heeft vrijdagavond een 44-jarige automobilist uit Koekange aangehouden. Van zijn auto functioneerde maar één koplamp, toen de agenten de man dit wilden meedelen, negeerde de man het stopteken. Nadat de agenten de man gedwongen hadden om te stoppen bleek uit de blaasproef dat de man gedronken had. Het resultaat van de ademanalyse was 405 µg/l. De man kreeg een dagvaarding en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Politie bekeurt beschonken automobilist
MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op de Kastanjelaan een 33-jarige man uit Zwolle aan. Uit ademanalyse (265 µg/l) bleek dat de man te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van één uur en een transactiebon.

Politie controleert in het centrum
MEPPEL Vrijdagmiddag heeft de politie gecontroleerd in het centrum van Meppel. In de Hoofdstraat kregen vijf fietsers een proces-verbaal uitgereikt, omdat zij fietsen in een voetgangersgebied. Ook kregen vijf automobilisten een bon voor het rijden of stilstaan in de Hoofdstraat.

Controle aan de grens
ZUIDOOST DRENTHE Vrijdag heeft Politie Drenthe samen met de Douane en Koninklijke Marechaussee controles uitgevoerd bij verschillende grensposten. Onder andere werd gecontroleerd bij de grensposten Coevorden, Schoonebeek, Nieuw Schoonebeek, Zwartemeer en Emmer Compascuum. De politie nam 75 blaasproeven af en schreef bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel (2), rijden met gladde banden en een verlopen APK.

Op dievenpad
DRENTHE - Van vrijdag op zaterdag is er op diverse plaatsen in Drenthe ingebroken. In Schipborg werd aan de Hovenlaan ingebroken in een woning, onder andere het zilveren bestek werd meegenomen. In Zuidlaren werd een woning aan de Verlengde Stationsweg doorzocht. Een geldbedrag en bankpassen worden vermist.
Bij een woning in Assen aan de Stadhouderslaan werd een ruit geforceerd. Ook hier is geld weggenomen.

Twee verdachten aangehouden
KLAZIENAVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten van een poging tot inbraak aangehouden. Na een melding van een mogelijke inbraak in een pand aan de Langestraat kon de politie in de omgeving twee mannen uit Zwartemeer van 23 en 21 jaar aanhouden. In de auto zijn de werktuigen van een inbreker gevonden. De mannen zijn ingesloten en worden gehoord.

Jongens betrapt bij stelen auto-emblemen
ASSEN Zaterdagmorgen tegen halfvijf zijn drie jongens op heterdaad betrapt bij het stelen van auto-emblemen. De jonge mannen hadden onder meer de gril van een Mercedes en Volkswagen bij zich. Ook waren zij in het bezit van emblemen van VW, Toyota en Citroën. De politie is op zoek naar de auto-eigenaren die de emblemen missen. Zij kunnen zich via het Politie Service Centrum 0900-8844 melden bij wijkeenheid Assen Centrum-Zuid. De drie jonge mannen, 15, 16 en 17 jaar oud, zijn afkomstig uit Assen en Hooghalen.

Brand brengt hennepkwekerij aan het licht
HOOGEVEEN De politie kreeg vrijdagavond tegen elf uur melding van rookontwikkeling bij een pand aan de Brink. Er woedde een brandje in de berging. De brandweer heeft dit geblust. In de berging bleek een hennepkwekerij te zijn. Door de Rendo werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie stelt onderzoek in.

Geluidsoverlast aangepakt
ASSEN In een woning aan de Wethouder Buningstraat stond de muziek in de nacht van vrijdag op zaterdag wel erg hard. De politie heeft de 25-jarige bewoner een proces-verbaal gegeven voor geluidsoverlast.

Getuige tipt politie
ASSEN De politie heeft twee jonge mannen van 19 en 16 uit Rolde aangehouden voor baldadigheid/ vernieling. Van een auto die geparkeerd stond aan de Steendijk werd onder andere de ruitenwisser van de achterruit krom getrokken. Een signalement gegeven door getuigen zorgde ervoor dat de politie de jonge mannen kon aanhouden. De politie onderzoekt dit geval verder.

Dana Everts (06-52 55 42 18) verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.