Politie Midden- en West Brabant

NAC-supporter aangehouden

Tilburg, 31 januari 2004.

TILBURG - Een 15-jarige jongen uit Breda is vanmorgen om zeven uur in zijn woning door de politie van Breda aangehouden. De jongen wordt verdacht van poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

Op vrijdagavond 16 januari rond de klok van halftwaalf werd een zwaar hangslot door de ruit van een café aan de Broekhovenseweg in Tilburg gegooid. Achter de vernielde ruit zaten op dat moment mensen. Gelukkig raakte bij dit incident niemand gewond. Een van de gasten van dit café rende direct na de vernieling naar buiten en zag de vermoedelijke dader in een auto stappen en wegrijden.

Uit het door de politie ingestelde onderzoek en informatie via Internet werd al snel duidelijk dat de verdachte van deze poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging in de hoek van NAC-supporters uit Breda moest worden gezocht, temeer daar er op het moment dat de openlijke geweldpleging werd gepleegd, er in dit café ook een vergadering van Willem II - supporters werd gehouden.

De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Bron: Carel Bouman