Utrecht stad, 12.15 uur

Utrecht 31-01-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Politiecontroles in binnenstad

UTRECHT De politie hield donderdag en vrijdag verschillende controles in de binnenstad van Utrecht.

Op donderdag controleerden politie-agenten tussen 18.30 uur en 03.00 uur op de Rijnkade, Catharijnesingel en de Lucasbrug op het rijden onder invloed van alcohol. In totaal werden er 400 ademproeven afgenomen. Dit leidde tot zeven aanhoudingen. Er werd zes keer proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed van alcohol en één keer werd het rijbewijs ingevorderd.

Ook werden er 253 personen preventief gefouilleerd, 29 personenautos werden gecontroleerd en één persoon werd aangehouden wegens hinderlijk gedrag.

Verder werden er 48 processen-verbaal voor diverse feiten geschreven, zoals wildplassen en het niet dragen van de autogordel.

Op vrijdag werd de controle herhaald. Er werden 599 blaasproeven afgenomen. Drie personen kregen een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed. Tevens werden er 142 personen preventief gefouilleerd en werden 42 voertuigen gecontroleerd. Bij de controle van de voertuigen trof de politie verschillende goederen aan, waaronder een survivalmes, een knuppel, een bijl en twee busjes traangas. Van deze goederen werd vrijwillig afstand gedaan. Ook werd er 40 keer proces-verbaal opgemaakt voor diverse feiten.

Tijdens de controle is veel aandacht geschonken aan de aspecten veiligheid en leefbaarheid. De politie was tijdens de controles deels preventief, maar zeker ook repressief aanwezig.

Diefstal

UTRECHT Donderdagochtend hielden politieagenten twee mannen aan op de Burgemeester Norbruislaan, die ervan werden verdacht betrokken te zijn bij diefstal van goederen van een bouwterrein.

De politie kreeg omstreeks 11.00 uur de melding uit te kijken naar een bruine personenauto. Dit voertuig was onder verdachte omstandigheden weggereden van een bouwterrein aan de Hof ter Weydeweg waar even daarvoor een aggregaat was weggenomen.

Agenten troffen het voertuig zonder inzittenden aan op de Goudesteinlaan. Even later stapten twee personen het voertuig in en reden weg. Op de Burgemeester Norbruislaan gaven de agenten de bestuurder een stopteken. De inzittende stapten meteen uit en wilden direct weglopen van het voertuig. Hierop hielden de agenten de twee inzittenden staande en werden de verdachten (een 34-jarige man en een 44-jarige man, beiden uit Utrecht) aangehouden. Afzonderlijk werden ze geboeid overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeersongeval

UTRECHT Op donderdagmiddag vond er op de Kruising Bleekstraat / Adema van Scheltemabaan een aanrijding plaats tussen een fietser en een bus.

De bus wilde vanaf de busbaan, linksaf de Bleekstraat inslaan. De fietser kwam vanaf de Vondellaan en fietste onder het viaduct door en negeerde vervolgens het rode verkeerslicht, met als gevolg een aanrijding. De fietser, een 45-jarige man uit Utrecht, is met hoofd- en schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis Oudenrijn. De buschauffeur bleef ongedeerd.

Verkeersongeval

UTRECHT Donderdagmiddag vond er op de kruising Brailledreef met de Loevenhoutsedijk een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een personenauto.

De bestuurder van de personenauto stond op de Brailledreef links voorgesorteerd op de uiterste linkerrijstrook, maar bedacht zich en wilde toch rechtsaf. Toen het verkeerslicht op groen stond, reed de 23-jarige bestuurder uit Utrecht naar rechts en zag hierbij de motorrijder over het hoofd. De motorrijder, een 21-jarige man uit Utrecht, kwam hierdoor ten val. Met letsel aan een been werd hij per ambulance overgebracht naar het UMC.

Snorfietser aangehouden

UTRECHT Donderdagavond hield de politie een bestuurder van een snorfiets aan op de Everard Meijsterlaan. Tijdens een politiecontrole ging de 17-jarige bestuurder van een snorfiets er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging door de politie reed de bestuurder tegen een trottoirband, waardoor hij ten val kwam. De Utrechter werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Na onderzoek bleek o.a. dat de snorfiets niet verzekerd was. Ook bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit auto

UTRECHT Donderdagavond hield de politie een man aan die ervan wordt verdacht te hebben ingebroken in een personenauto op de Agaatlaan.

De politie kreeg omstreeks 23.30 uur de melding binnen dat er een persoon had ingebroken in een personenauto en vervolgens was weggerend in de richting van het Smaragdplein. Op de Barnsteenlaan zag de politie een man die voldeed aan het signalement. De man, een 25-jarige Utrechter, werd staande gehouden en tijdens fouillering bleek hij een autoradio onder zijn jas te hebben. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal goederen

UTRECHT Op de Nicolaasdwarsstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht velgen van een personenauto weg te nemen.

De politie kreeg omstreeks 02.15 uur de melding binnen dat er gepoogd was om velgen van een personenauto weg te nemen door inzittenden van een grijze auto.

Agenten zagen het voertuig vervolgens rijden, waarna de twee inzittende verdachten (een 21- en 22-jarige man uit Utrecht) zijn aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek.