Eemland zuid 12.30 uur

Utrecht 31-01-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verdachte inbraak in auto aangehouden

AMERSFOORT Op vrijdagavond is door alerte reacties van getuigen een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een auto op de Keesomstraat.

Omstreeks 23.30 uur zagen getuigen een onbekende jongen in een geparkeerde auto zitten, die bij het zien van deze mensen via een achterraam uit de auto sprong en vluchtte. De getuigen bedachten zich geen moment en zetten een achtervolging in. Bij de Jan van der Heijdenstraat kregen zij de verdachte te pakken en schakelden de politie in. Deze heeft de verdachte meegenomen en ingesloten in het bureau voor nader onderzoek.

Verdachten vernieling aangehouden

AMERSFOORT Op vrijdagavond werd rond 22.50 uur de politie naar een school aan het Thorbeckeplein gestuurd voor vernieling. Getuigen hadden glasgerinkel gehoord, zagen een groep jongeren bij de school rondhangen en schakelden de politie in.

Op grond van de gegeven signalementen werden onderweg naar de melding bij de Vondellaan twee verdachte jongens op een scooter gesignaleerd. Bij het zien van de politie ging het duo er met hoge snelheid vandoor. Hierop werd de achtervolging ingezet en werd de scooter tot stoppen gedwongen op de kruising Leusderweg-Daltonweg. Beide verdachten een 14- en een 18-jarige jongen uit Amersfoort werden aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Inmiddels bleek dat bij de school 18 ruiten waren ingegooid.

Beroving

AMERSFOORT Op vrijdag werd rond 16.40 uur een 87-jarige vrouw uit Amersfoort beroofd van geld op de Randenbroekerweg. De vrouw liep met de handtas aan het stuur van haar rollator over straat, toen een onbekende man het geld uit haar tas griste. De dader liep vervolgens weg in de richting van de winkels. De vrouw liep door de beroving geen lichamelijk letsel op.

Signalement verdachte:

Een man met negroïde uiterlijk, tussen 1.80 en 1.85 m lang, kort haar, bijna kaalgeschoren. De man was ten tijde van de beroving gekleed in blauwe kleding.

Getuigen of mensen die meer informatie hebben, kunnen contact opnemen met de politie in Amersfoort via tel. 0900-8844.

Poging beroving

AMERSFOORT Op vrijdag werd een 16-jarige meisje bijna beroofd van haar mobiele telefoon. Rond 09.10 uur reed het meisje op haar fiets onder de spoorwegtunnel bij de Dierenriem. Plotseling reden twee jongens op een blauwe scooter naast haar. De jongen die achterop zat griste naar het oortelefoontje verbonden aan de mobiele telefoon. Het meisje trok snel het draadje terug, hierdoor viel de telefoon op de grond. Daarop ging het duo er vandoor.

Beschieting

AMERSFOORT Op vrijdagavond is rond 20.00 uur een 21-jarige man uit Amersfoort beschoten met een luchtdrukpistool door een onbekende schutter en om onbekende reden. De man liep met zijn familie over de Leliestraat in de richting van de Noorderwierweg toen zij een knal hoorden. Hierop greep de man naar zijn been. Op dat moment werden geen personen op straat gezien. Later bleek de man een kogeltje vanuit een luchtdrukpistool in zijn kuit te hebben. Deze moest operatief worden verwijderd. De politie stelt een nader onderzoek in.