Opnieuw aanhouding in onvoeringszaak Schijndel

Schijndel 31-01-2004 - Naar aanleiding van de ontvoering en het weer aantreffen van een 58-jarige man in Schijndel vorige week zaterdag en afgelopen dinsdag kan het volgende gemeld worden.

Op dinsdag 27 januari werd de man weer aangetroffen in het bijzijn van twee andere mannen. Deze twee andere mannen, 21 en 25 jaar, zijn samen met de ontvoerde man aangehouden. Ook de 36-jarige vriendin van de ontvoerde man is aangehouden.
Over de reden van aanhouding van de ontvoerde man en zijn vriendin worden geen mededelingen gedaan. De twee andere mannen zijn aangehouden omdat ze ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de ontvoering van de man. Het viertal is inmiddels voor de rechter-commissaris geleid.
In het belang van het onderzoek konden eerder geen mededelingen worden gedaan over de aanhoudingen en de weer aangetroffen man.

Vrijdagmiddag zijn opnieuw twee aanhouding verricht. Twee personen van 42 en 50 jaar zijn aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering.

Daar op dit moment nog niet bekend is of de ontvoerde man in Nederland of daarbuiten is vastgehouden tijdens de ontvoering, zijn er rechtshulp verzoeken gedaan aan onder andere Frankrijk, omdat bij de ontvoering een auto met een Frans kenteken is gezien door getuigen.