Binnensticht, 13.30 uur

Utrecht 31-01-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Oproep getuigen: Beroving

ZEIST Op vrijdagavond omstreeks 21.15 uur is een 54-jarige vrouw uit Zeist het slachtoffer geworden van een beroving door twee onbekende mannen op een fiets. De vrouw fietste op de Rozenstraat toen zij werd ingehaald door het duo op fiets. De man achterop de fiets greep vervolgens de tas uit de fietsmand van de vrouw. Daarop gingen zij er vandoor op de fiets in de richting van de Tulpstraat. De vrouw fietste nog achter haar berovers aan en zag dat de mannen rechtsaf de Oude Arnhemseweg insloegen. Daarop deed de vrouw aangifte op het bureau.

Signalement

De twee mannen waren tijdens de beroving in het donker gekleed en droegen donkere mutsen.

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving of personen die meer informatie hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Zeist via tel. 0900-8844.

Greep uit kassa

ZEIST Op vrijdagmiddag rond 13.15 uur deed een onbekende man een greep in de kassa bij een winkel aan de Johan van Oldenbarneveltlaan. De man stond bij een kassa af te rekenen en zodra de kassalade openging greep de man naar geld in de kassa en ging er daarna te voet vandoor. De man rende weg de Savornin Lohmanstraat in de richting van de Patijnlaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding met letsel

ZEIST Op vrijdagavond om 19.15 uur is een 15-jarige jongen uit Zeist op een fiets gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Bij de kruising Hoog Kanje-Margrietlaan-Marijkelaan ontstond een frontale aanrijding met een 31-jarige automobiliste uit Zeist. Hierdoor kwam de jongen op het wegdek ten val. De fietser is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis in Zeist. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Verlaten plaats ongeval met letsel

BUNNIK In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.30 uur vond op de rijksweg A12 ter hoogte van Bunnik op de rijbaan in de richting van Arnhem een kopstaart botsing plaats waarbij de verdachte de plaats van het ongeval heeft verlaten. Een 38-jarige automobiliste en een 34-jarige passagier uit Rheden werden op de linkerbaan van achteren frontaal aangereden door een personenwagen. Hierdoor kwam het voertuig van de mensen uit Rheden tegen de vangrail tot stilstand. De automobilist die de aanrijding veroorzaakte, ging er vervolgens vandoor.

De vrouw en man liepen door de aanrijding hoofd- en nekklachten op en zijn bij het ongeval behandeld door ambulancepersoneel. Beiden konden na behandeling weer naar huis. De auto en de vangrail raakten door de aanrijding zwaar beschadigd.

Inmiddels is de politie op de hoogte van de identiteit van de verdachte bestuurder, een 33-jarige man uit Arnhem.

Rijden onder invloed

ZEIST/GROENEKAN De politie heeft op vrijdagavond- en nacht vier personen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. In Zeist werd rond 23.00 uur een 35-jarige man uit Bunnik aangehouden op de Utrechtseweg. De man bleek geen rijbewijs te hebben en blies 405 ug/l. Zijn auto is in beslag genomen. Om 2.30 uur werd een 36-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie zag de man op de Amersfoortseweg met hoge snelheid rijden en kon de man uiteindelijk laten stoppen nabij de Berekuil in Utrecht. De man blies 590 ug/l. Hij zal zijn rijbewijs moeten inleveren. Op de Slotlaan werd om 3.30 uur een 38-jarige man uit Zeist aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij blies 490 ug/l en kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur.

In Groenekan werd op de Koningin Wilhelminaweg een 37-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. Hij blies 730 ug/l en heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.