Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 30 januari 2004

* MAN OM HET LEVEN GEKOMEN BIJ BRANDJE IN FLATWONING

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Vrijdagmorgen kort na kwart over twaalf kwam tijdens een brandje in een flatwoning aan de Purmerhoek een 52-jarige bewoner om het leven. Het slachtoffer overleed als gevolg van koolmonoxidevergiftiging en zuurstoftekort. De brandweer van Capelle aan den IJssel bluste het brandje, maar liet uit voorzorg, samen met politiemensen, een aantal naast, boven en onderliggende flatwoningen ontruimen. De bewoners konden korte tijd later hun woningen weer betrekken. Naar de oorzaak van het brandje in de flatwoning wordt door de technische recherche een onderzoek ingesteld.


* AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster stelde vrijdagmorgen omstreeks half één, naar aanleiding van een melding dat werd ingebroken in een auto, een onderzoek op de Tolhuislaan in. Achter een flat werden twee mannen uit Rotterdam (40 en 41 jaar) aangetroffen, die zich in de bosschages schuilhielden. Bij de fouillering werd bij één van de verdachten een radio/cd-speler met doorgeknipte bedrading aangetroffen en in beslaggenomen. Het tweetal werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* CHAUFFEUR BEROOFD VAN PORTEMONNEE
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen omstreeks drie uur werd op de Brede Hilledijk een 55-jarige man uit Roden beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer wilde in zijn vrachtauto stappen, toen hij plotseling door een onbekende man van achteren bij zijn nek werd beetgepakt. Vervolgens griste de berover de portemonnee uit de broekzak van de Rodenaar en nam met de buit ijlings de benen in onbekende richting.


* ONWEL DOOR KOOLMONOXIDEVERGIFTIGING
ROTTERDAM - Als gevolg van een defect afzuigsysteem van de centrale verwarming raakte donderdagavond rond kwart voor twaalf in een woning in de Bajonetstraat een 27-jarige bewoonster en haar kind onwel door koolmonoxidevergiftiging. Bij thuiskomst werd de verwarming aangezet, waarna zij al snel duizelig en misselijk werden, waarna de brandweer werd gealarmeerd. Ook twee brandweerlieden kregen, toen zij in de woning metingen verrichtten, last van duizeligheid, misselijkheid en ademhalingsproblemen. Zowel de bewoonster, haar kind en de twee brandweerlieden werden ter plaatse door GGD-personeel behandeld.


* MEDEWERKSTER SEXSHOP BEROOFD
ROTTERDAM - Donderdagavond rond half negen werd in een sexshop op de Westzeedijk een 57-jarige medewerkster door een klant beroofd, die tevens met een mes op haar instak. Het slachtoffer raakte daarbij niet gewond. De klant had de verkoopster kort tevoren onheus bejegend en was de zaak uitgelopen om vervolgens even later weer binnen te komen om zich voor zijn gedrag te verontschuldigen. Excuses werden het niet, want de man pakte een mes en stak daarmee in op de verkoopster, die de stekende bewegingen kon afweren. Wel moest zij een nog onbekend geldbedrag aan de man afgeven, die even later met zijn buit de zaak uitrende.


* MAN ZWAAR GEWOND NA VAL VAN TRAP
ROTTERDAM - Een 59-jarige man uit Werkendam raakte donderdagmiddag ernstig gewond, nadat hij van een kade aan de Brittanniehaven was gevallen. Het slachtoffer wilde vanaf een motorschip de trap naar de kade opgaan. Hierbij werd hij geholpen door medewerkers van een bedrijf, die met reparaties aan de trap bezig waren. Plotseling klapte de beugel van de trap aan de kade om en raakte de man. Hij viel en belandde via het schip, in het water. De man werd, onderkoeld, door omstanders uit het water gehaald en met een politieboot naar het bureau Zeehavenpolitie in de Europoort gebracht. Vervolgens werd hij per ambulance voor onderzoek en behandeling naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid overgebracht.


* NA ACHTERVOLGING MAN IN GESTOLEN AUTO VERKEERDE, EVENEENS GESTOLEN

AUTO, MET BESTUURDER KLEMGEREDEN
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen kort voor twee uur signaleerden surveillerenede politiemensen op het Vasteland een auto, die van diefstal afkomstig was, waarvan de bestuurder vol gas gaf en er vandoor ging. De achtervolging werd ingezet en tevens werd via de politiemobilofoon de positie van de auto, die over de Erasmusbrug richting Rotterdam-Zuid reed, doorgegeven. Met hoge snelheid haalde de betrokken automobilist rechts in, reed tegen het verkeer in en over fietspaden. Op de Dordtselaan werd vervolgens een auto door enkele andere politiewagens klemgereden. Toen de politiemensen, die de betrokken auto hadden achtervolgd, daar even later aankwamen en de klemgereden auto zagen, knipperden zij enigszins met de ogen, want het voertuig bleek niet de auto die zij hadden achtervolgd. De in deze auto, die overigens ook van diefstal afkomstig bleek, zittende 34-jarige man uit Rozenburg doorkruiste de achtervolging van de andere auto. De man verklaarde bij zijn aanhouding dat hij in paniek was geraakt door zoveel daar rijdende politiewagens, waarna hij werd klemgereden. De Rozenburger werd, samen met een 36-jarige mede-inzittende, aangehouden en ingesloten. De andere in de gestolen auto rijdende man kon niet meer worden achterhaald.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving en bureau Verkeerstoezicht) hield donderdag op de 's-Gravendijkwal, Vaanweg, Laan op Zuid, Boompjes, Tjalklaan, Weena en Crooswijksestraat snelheidscontroles. Tussen half acht en half tien flitste de radar op de 's-Gravendijkwal, in beide richtingen, 137 van de in totaal 2646 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur waar '50' is toegestaan. Op de Vaanweg reden tussen half acht en half tien 238 van de in totaal 1100 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 95 km/uur. Tussen kwart over negen en kwart voor tien hielden op de Laan op Zuid 180 van de in totaal 788 passerende automobilisten zich niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur. Tussen half twee en half drie werd op de Boompjes gecontroleerd. Van de in totaal 414 passerende autobestuurders kunnen er 24 binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur in plaats van '50'. Op de Tjalklaan namen tussen twee en drie uur 52 van de in totaal 774 passerende autobestuurders het niet zo nauw met de 50-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 82 km/uur. Tussen half zes en zeven uur hielden op het Weena 66 van de in totaal 768 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 85 km/uur in plaats van '50'. In de Crooswijksestraat gingen tussen half acht en negen uur 44 van de in totaal 882 passerende autobestuurders op de bon. Daar klokte de radar een automobilist voor 89 km/uur, terwijl '50' is toegestaan.


* FIETSVERILICHTINGSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield donderdagmorgen aan de Middenbaan (Hoogvliet) een fietsverlichtingscontrole. De controle werd, mede op verzoek van een school aan de Middenbaan, tussen half acht en half negen uitgevoerd. In totaal werden 45 bekeuringen uitgeschreven voor het onjuist of het niet voeren van verlichting.


* BROMFIETSCONTROLE
ROZENBURG - Personeel van het wijkteam Rozenburg (district Zuid) hield donderdag een bromfietscontrole op de Molenweg. In totaal werden 32 bromfietsen gecontroleerd, waarbij bleek dat dertien een te groot vermogen hadden. Tevens werden twee processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de helm en het niet bij zich hebben van verzekeringspapieren.


* 'TROPISCHE' AUTOMOBILISTE ONBEKEND MET GEVOLGEN VAN SNEEUWVAL

ROTTERDAM - Woensdagavond werd op de Rijksweg A13 een daar in een auto rijdende automobiliste, afkomstig uit een tropisch land, voor het eerst in haar leven geconfronteerd met sneeuw en begreep niet dat dat spul glad was. Ze draaide op de rijksweg een geen schade aangerichtende pirouette, waarna politiemensen en een juist langsrijdende ANWB-wegenwachter haar even later hielpen de auto weer in het rechte spoor te zetten. De vrouw werd uitgebreid geïnformeerd om het rustig aan te doen, want sneeuw kan gladheid veroorzaken. De vrouw bleef ondanks de gedegen uitleg echter geloven dat de remmen van haar auto defect waren en vervolgde haar weg richting Hoofddorp.