1e persbericht van zaterdag 31 januari 2004

Eindhoven 31-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van bedreiging aangehouden

Op het politiebureau aan de Mathildelaan is zaterdag rond 5.00 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was vrijdagavond ook al aangehouden toen hij een horecagelegenheid aan de Vestdijk binnendrong, terwijl hij daar door de portiers niet werd toegelaten. Na verhoor is de man toen naar huis gestuurd. Later die nacht belde de verdachte de horecagelegenheid op en uitte diverse bedreigingen. De politie zag de man opeens in de hal van het politiebureau staan en hield hem voor de tweede keer aan. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Automobilist onder invloed botst tegen markeringsbord

Op de A2 is zaterdag rond 3.14 uur een 21-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over zijn voertuig verloren toen hij richting s Hertogenbosch reed. Dit gebeurde bij knooppunt de Hoght waar hij tegen een markeringsbord botste. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,30 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Voetgangster gewond

Op de Kerkstraat is vrijdagmiddag rond 15.40 uur een 69-jarige vrouw uit Eindhoven gewond geraakt. Zij werd op het fietspad van de Kerkstraat aangereden door een 12-jarige fietser uit Eindhoven. De jongen reed vanuit de Ten Hagestraat de Kerkstraat op en had de vrouw niet gezien. Zij is met verwondingen aan haar pols en aan haar neus overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Helmond: Tijdens controle betrapt met drugs

Op een parkeerplaats aan de Rembrandtlaan zijn vrijdag rond 22.00 uur twee Helmonders van 23 jaar aangehouden. De politie zag het tweetal in een auto zitten op de parkeerplaats en controleerde hen. Bij de 23-jarige bestuurder werd 4 gram hasj aangetroffen en bij de bijrijder ruim 30 gram en een mes. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden

Na een melding van een vechtpartij op de Sallandhof stelde de politie vrijdagavond een onderzoek in. Daar aangekomen zagen ze een groep jongeren de benen nemen. Eén van hen, een 14-jarige Helmonder, kon na een korte achtervolging rond 23.35 uur op de Betuwehof aangehouden worden. Twee verdachte broers uit Helmond van 19 jaar werden zaterdag rond 2.15 uur in hun woning aangehouden. Het drietal wordt verdacht van het mishandelen van drie Helmondse jongens van 18, 19 en 20 jaar. De 20-jarige Helmonder liep hierbij een verwonding aan zijn neus op en de 18-jarige aan zijn oog. Beiden hebben zich onder doktersbehandeling gesteld. Het drietal is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Dronken automobilist veroorzaakt botsing

Op de Wethouder van Wellaan is zaterdagochtend rond 1.25 uur een 28-jarige automobilist uit Helmond de controle over zijn voertuig verloren en tegen een reclamezuil aan de linkerkant van de weg gebotst. Vervolgens slingerde hij met zijn auto weer naar rechts waardoor hij tegen een op de ventweg geparkeerde auto botste. Deze auto schoof door tegen een daarvoor geparkeerde auto die op zijn beurt weer doorschoof op een andere geparkeerde auto. Twee van de autos kwamen door de klap dwars op de rijbaan te staan. Door de enorme klap vlogen diverse delen van de autos in het rond waardoor nog drie autos, die aan de ventweg geparkeerd stonden, beschadigd werden. De automobilist bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,85 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Verdachten van handel in drugs aangehouden

In hun woning in Deurne zijn vrijdag rond 19.15 uur een 50-jarige vrouw en haar twee dochters van 22 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van handel in drugs vanuit hun woonhuis. De woning werd doorzocht onder leiding van de rechter-commissaris. In het pand werden een imitatiewapen, ongeveer 0,6 gram cocaïne, zes XTC-pillen, ruim 1400 gram hennep en verpakkingsmaterialen voor drugs aangetroffen. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten.

Gemert: Fietser zonder licht probeert onder bekeuring uit te komen

De politie zag vrijdagavond rond 19.30 uur op de Oudestraat een 19-jarige fietser uit Gemert zonder licht rijden. Toen ze de jongen vroegen om te stoppen zei hij: "nee" en fietste een donker paadje in. De politie stelde een zoektocht in naar de fietser en zag hem op de hoek Nieuwstraat Virmundtstraat staan met zijn fiets. Toen hij de politie zag vluchtte hij richting Elisabethplaats. De politie heeft met sirenes en zwaailicht de jongen achtervolgd. Uiteindelijk kon hij in de buurt van het Peerke Slitspad klemgereden worden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Nuenen: Inbraak in woning

In een woning aan de Eeneind is vrijdag tussen 19.30 en 22.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit van de achterdeur te vernielen. Uit het pand werden onder meer twee computers weggenomen.

Nuenen: Gewapende bankoverval

Een bank aan de Berg is zaterdagochtend rond 10.00 uur overvallen. De medewerkers zijn rond dit tijdstip via de achterdeur het pand binnengegaan en werden vrijwel meteen overvallen door drie gemaskerde en gewapende mannen. Het personeel werd gedwongen om geld af te geven. De hoogte van de buit is nog onbekend. Vervolgens werden zij gekneveld door de overvallers achtergelaten. De politie is op zoek naar getuigen die vanochtend iets verdachts hebben gezien op de Berg dat op deze zaak betrekking zou kunnen hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Geldrop-Mierlo-Nuenen via 0900-8844.

Someren: Woninginbraak

Uit een woning aan de Loonhof zijn vrijdag tussen 18.55 en 20.15 uur een laptop, een fotocamera, een videocamera, ruim 100 Euro en een portefeuille met diverse pasjes, een paspoort en een identiteitskaart weggenomen. De dader kwam binnen door de achterdeur open te breken.