Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omstreken, 31 januari

Den Helder 31-01-2004 - 15.00 uur

Drankrijders
Sint Maartensvlotbrug,vrijdag 30 januari 2004
Bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcoholhoudende drank bleek een 56 jarige man uit Den Helder omstreeks 20.30 uur te hebben genuttigd. Dat hoeft geen probleem te zijn. Wél echter als je vervolgens een auto gaat besturen. En dat bleek het geval. De man blies 610 ug/l (220 ug/l toegestaan).
Het was allemaal het gevolg van twee glazen wijn en 'vijf of zes biertjes', zo verklaarde de man.
Zijn rijbewijs werd ingevorderd, iets wat altijd het geval is wanneer de meting 570 ug/l of meer aangeeft. Daarnaast kreeg de man een rijverbod voor zes uur opgelegd en wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Warmenhuizen, vrijdag 30 januari 2004
Rond de klok van 23.30 uur bleek op de Dorpsstraat een 26 jarige man uit Warmenhuizen als automobilist te veel te hebben gedronken. Alcoholhoudende drank welteverstaan. Terwijl 220 ug/l het maximum toegestane is, blies de man 775 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod tot de volgende ochtend negen uur en er is inmiddels proces-verbaal opgemaakt. De man verklaarde vier flesjes bier te hebben gedronken.

Warmenhuizen, zaterdag 31 januari 2004
Bij dezelfde alcoholcontrole bleek op de Krankhoorn rond middernacht een eveneens 26 jarige man uit Warmenhuizen ook te diep in het glaasje te hebben gekeken. De meter stopte bij 760 ug/l. Ook voor deze man geldt dat hij zijn rijbewijs achter kon laten en met een rijverbod en proces-verbaal op zak het bureau lopend moest verlaten. Het was opvallend dat deze man tegenover de politie vertelde ongeveer 20 glazen bier te hebben gedronken.

Doorgereden na aanrijding
Schagen, zaterdag 31 januari 2004
Op de Witte Paal is vannacht een automobilist doorgereden nadat hij omstreeks de klok van 01.30 uur met zijn voertuig schade had aangericht aan een geparkeerd staande auto. Daarvan was onder meer het rechtervoorwiel afgebroken. Ook was een hekwerk over een lengte van tien meter beschadigd. De veroorzaker had even verderop zijn auto, die behoorlijk beschadigd was, laten staan en was verder gaan lopen. De man, 23 jaar en woonachtig in Oostwoud, meldde zich later op het politiebureau. Hij kreeg een proces verbaal. Doorrijden na een aanrijding is nu eenmaal niet toegestaan.

Met teveel drank op achter het stuur
Warmenhuizen, zaterdag 31 januari 2004
Op de Oudewal blies een 24 jarige automobilist, afkomstig uit Warmenhuizen op verzoek van de politie in het testapparaat voor een alcoholcontrole. Teveel, want de meter stopte bij 600 ug/l. Boven de 570 ug/l dus, wat reden is om direct het rijbewijs in te nemen. Het proces-verbaal is inmiddels opgemaakt.