2e persbericht van zaterdag 31 januari 2004

Eindhoven 31-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Ruzie in verkeer

Op de Johan van der Waalsweg is zaterdag rond 12.30 uur een 36-jarige automobilist uit Weert mishandeld. De man hoorde een auto achter hem claxonneren en zag hem ook met zijn lichten seinen toen hij moest wachten voor een fietser. Toen de automobilist uitstapte en ging vragen wat aan de hand is werd hij geslagen en geschopt. Hierdoor werd de bril van de man vernield. Het slachtoffer liep diverse verwondingen in zijn gezicht op.

Helmond: Gewelddadige poging tot beroving

Op de Schutsboom is vrijdag rond 17.30 uur een 65-jarige man uit Helmond beroofd. De man liep met zijn twee hondjes over het fietspad aan de eerdergenoemde straat toen hij plotseling van achteren door een fietser ingehaald werd. De fietser stopte en zette zijn fiets tegen een hekwerk. Opeens kwam de man op het slachtoffer afrennen en bedreigde hem met een mes. De dader riep dat hij de portemonnee van de man wilde hebben. Nadat hij antwoordde geen geld te hebben werd de man op de grond gegooid en geslagen. De dader zocht in zijn kleding naar geld. Twee getuigen hoorden op dat moment hulpgeroep en renden naar het slachtoffer waarop de dader gevlucht is op zijn fiets in de richting van de St. Antoniusweg. Hierbij passeerde hij het slachtoffer en gaf hem nog een trap. De dader is een man van ongeveer 30 jaar, zon
1.85 meter lang met een normaal postuur en een lichtgetinte huidskleur. Hij droeg een donkerkleurige stoffen driekwart jas, een donkerkleurige broek en een donkerbruine muts met een rode streep. Het slachtoffer is voor behandeling aan opgelopen verwondingen in zijn gezicht naar het ziekenhuis gegaan.

Helmond: Inbreker komt binnen via raam dat op een kier staat

Een inbreker zag tussen vrijdag 17.30 uur en zaterdag 2.40 uur kans om binnen te komen in een woning aan de Marslaan. Dit kon via een raam op de bovenverdieping dat op een kier stond. Uit de woning werden een beamer, geluidsapparatuur en een DVD-speler weggehaald.

Helmond: Navigatiesysteem gestolen

Op een terrein van een bedrijf aan de Varenschut is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader vernielde het hekwerk om op het afgesloten terrein te komen. Hier werden van twee autos de portierruiten ingeslagen. Uit één van de autos werd een navigatiesysteem gestolen.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Brand is tussen vrijdag 23.15 uur en zaterdag 4.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te maken. Uit de woning werden een TV, een DVD-speler en een tuner gestolen.

Eersel: Aanhangwagen gestolen

Uit en bedrijf aan de Grote Aardweg is tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 8.30 uur een bruine aanhangwagen met het kenteken WJ-VB-93 gestolen. De dader is in het pand gekomen door een ruit van een toegangsdeur te vernielen. Om op het afgesloten terrein te komen werd eerst een poort opengebroken.

Oirschot: Zinloos geweld

Op het terrein van een tankstation aan de A58 is zaterdagochtend rond 4.50 uur een 25-jarige automobilist uit Varik zonder enige aanleiding mishandeld. De man en zijn vriendin hadden iets te eten en drinken gehaald bij het tankstation en wilden dit in de auto nuttigen. Voor hen stond een auto geparkeerd waar opeens een onbekende man uitstapte. Deze persoon vroeg waarnaar het slachtoffer zat te kijken. Hij trok het portier van de auto open en sloeg de man uit Varik vervolgens in zijn gezicht. In de tussentijd stapt een tweede man met een honkbalknuppel uit de auto. Deze man sloeg met de honkbalknuppel tegen de voorkant van zijn auto en tegen de buitenspiegel. Vervolgens begonnen de mannen beiden tegen de auto van het slachtoffer te duwen. Uiteindelijk zijn ze terug naar hun auto gelopen en weggereden richting Tilburg. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn neus op. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Verder werden een koplamp van de auto vernield, een buitenspiegel en liep het voertuig diverse krassen en deuken op.

Oirschot: Auto gestolen bij woninginbraak

In een woning aan de Eendenpoel is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader is binnengekomen door de garagedeur open te breken. Uit de woning werden de autosleutels, een portemonnee met ongeveer 80 Euro en vier bankpasjes weggenomen. Vervolgens is uit de garage een rode Daewoo Nubira met het kenteken TX-NF-03 gestolen.

Steensel: Woningbrand

In een woning aan de Genderdreef is zaterdagochtend rond 7.20 uur brand ontstaan. Niemand raakte gewond. De brandweer doofde het vuur. Het huis liep rook en waterschade op. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Veldhoven: Inbraken op bouwterrein

In een bouwkeet en in drie in aanbouw zijnde woningen aan de Broekweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Van de bouwkeet werd een raam vernield en vervolgens werd een grote hoeveelheid gereedschap en een koffiezetapparaat gestolen. Met de sleutels die in de bouwkeet hingen is de dader vervolgens binnengekomen in drie in aanbouw zijnde woningen. Uit deze woningen werd ook een grote hoeveelheid gereedschap weggenomen. Ook werden een container en nog een andere bouwkeet op het terrein aan de kant van de Lepelkesweg opengebroken. Het is nog onbekend of hieruit ook spullen zijn gestolen.