Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Wild card Wereldbeker vierspannen voor Mark Weusthof

31/01/2004

's-Hertogenbosch, 31 januari 2004
Vierspanrijder Mark Weusthof heeft van de organisatie van Indoor Brabant (25 tot en met 28 maart 2004) de wild card gekregen om deel te nemen aan de Wereldbeker voor vierspannen. Hij kreeg het felbegeerde startbewijs toegewezen van sportdirecteur Frank Kemperman. "Ik ben er heel blij mee dat ik ben uitgenodigd, het is een hele eer om op Indoor Brabant te mogen starten. Ik ga natuurlijk mijn uiterste best doen om er iets van te maken, maar het zal niet gemakkelijk worden!,' vertelt Weusthof. Iedere organisator van een Wereldbeker vierspannen krijgt vijf rijders `toegewezen' door de FEI, de internationale paardensportfederatie, en is vrij om een rijder naar keuze uit te nodigen.

Weusthof nam vorig jaar met succes deel aan deze prestigieuze indoor competitie. Hij eindigde op de tweede plaats tijdens Indoor Brabant 2003 en behaalde de vierde plaats in het eindklassement van de Wereldbekercompetitie.
Weusthof wist zich dit jaar niet te kwalificeren voor het Wereldbekercircuit, maar de sympathieke Twentenaar neemt regelmatig deel aan indoor wedstrijden in Nederland en Duitsland. Om zijn `outdoor' dressuurpaarden te sparen met het oog op het komende Wereldkampioenschap in Hongarije, maakt hij tijdens de indoor wedstrijden gebruik van zijn reservepaarden.
Weusthof kan sterke concurrentie verwachten van de winnaars van Indoor Brabant 2002 en 2003, de Australiër Boyd Exell en de Duitser Christoph Sandmann. Drievoudig Wereldkampioen IJsbrand Chardon zal samen met Weusthof de Nederlandse driekleur vertegenwoordigen in de Brabanthallen. Sandmann's landgenoot Rainer Duen en de Hongaar Jozsef Dobrovitz zullen eveneens naar Den Bosch afreizen. De eerste ronde wordt verreden op zaterdagavond 27 maart, terwijl de Wereldbekerwedstrijd op zondagavond 28 maart op het programma staat. Indoor Brabant is de voorlaatste wedstrijd van het seizoen en is allesbepalend voor de eindklassering, die een week later in het Zweedse Gothenburg beslist zal worden.
De kaartverkoop van Indoor Brabant gaat op maandag 9 februari van start.

www.indoorbrabant.nl