Ingezonden persbericht Persbericht

Geen vaccinatie-inhaalspreekuren meer bij de GGD Kennemerland

In 2004 organiseert de GGD Kennemerland weer vier grootschalige vaccinatiemiddagen. Alle kinderen in de regio Kennemerland die dan 9 jaar worden (geboren tussen 01-01-1995 en 31-12-1995) kunnen op een van deze middagen de BMR- en DTP-vaccinatie krijgen. Ook voor inhaalvaccinaties kan men nu op een van deze vier middagen terecht. De inhaalspreekuren bij de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD Kennemerland zullen hiermee vanaf januari 2004 komen te vervallen.

De vaccinatiedagen Voor de vaccinatiemiddag op woensdag 31 maart 2004 zullen de 9-jarigen uit de gemeenten Bennebroek, Heemstede, Zandvoort en Haarlem (centrum, oost en Schalkwijk) worden uitgenodigd in de Spaarnehal in Haarlem. Woensdagmiddag 12 mei zullen de 9-jarigen uit Beverwijk, Wijk aan Zee, Heemskerk, Velsen-Noord en Uitgeest uitgenodigd worden in sporthal De Walvis in Beverwijk. De kinderen uit de overige gemeenten zullen voor september of oktober 2004 een uitnodiging krijgen voor de vaccinatiemiddagen in Het Polderhuis te Velserbroek ofwel de Sporthal IJmuiden-Oost.

Vaccinaties BMR en DTP Deze vaccinaties worden gegeven in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma. De BMR biedt bescherming tegen bof, mazelen en rode hond en de DTP tegen difterie, tetanus en polio.

Haarlem, 15 december 2003


---