Ingezonden persbericht


Haags Pop Centrum


PERSBERICHT


Den Haag, 8 januari 2004


Wethouder Engering opent nieuw HPC PODIUM de POP IN


Op zaterdag 31 januari zal de Haagse Wethouder van cultuur Louise Engering-Aarts het onlangs verbouwde podium van het Haags Pop Centrum op een geheel unieke wijze openen. Zij zal daarbij ondersteund worden door ondermeer het D-66 raadslid Albert van der Zalm, VVD raadsleden Tessa Oosterholt en Sander Dekker en voormalig raadscommissielid en HPC bestuurslid Dick Tempelman.


Na deze opening, welke aanvangt om 20.00 uur, zal een festival losbarsten met talentvolle acts uit de Haagse regio. Om te beginnen zal een speciaal voor deze gelegenheid opgerichte band bestaande uit bekende Haagse muzikanten, waaronder bassist Carlos Lake, ex Lianan Shee zangeres Marloes van Elswijk en de gitaristen Derk Groen en Ruud Groenendijk een optreden verzorgen. Verder bestaat het programma uit de jonge veelbelovende gitaarband The Fortune Cookies, de Surinaamse swingband Rythmn Construction en de nieuwe band van Suburbs zanger/bassist Arie Spaans, Naked.

De 9-koppige Haagse Funky Soul/Hip Hop sensatie New Groove Habits verzorgd een ongetwijfeld knallende en swingende finale. De jonge DJ S.j.o.e.r.d zal het openingsfestival afsluiten met een bonte mengeling van rocksounds gecombineerd met een vette beat, enigszins vergelijkbaar met 2 Many DJ's.


Vanaf midden februari zal het nieuwe HPC podium wekelijks aankomend talent programmeren. De capaciteit van de zaal is 100 bezoekers.

De verbouwing van dit nieuwe Haagse Poppodium is mede-mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Den Haag, Fonds 1818, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Grolsche Bierbrouwerij te Enschede.

---


Aan de redactie: Voor informatie kunt u terecht bij het Haags Pop Centrum, Lisette Brouwers of Rob Vondracek

Telefoon: 070-397 39 09, fax: 070-44 000 85, email: popcentrum@hetnet.nl


Postbus 53400, 2505 AK Den Haag

telefoon: 070-397 39 09