Universiteit van Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

27 januari 2004

Eerste paal nieuw onderwijsgebouw

Het Academisch Biomedisch Centrum van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) bouwen samen een nieuw onderwijsgebouw: het A.A. Hijmans van den Bergh-gebouw. Het gebouw is vernoemd naar de onderzoeker en hoogleraar inwendige geneeskunde A.A. Hijmans van den Bergh (1869-1943). Op dinsdag 3 februari 2004 geeft drs. H.H.J. Bol, lid raad van bestuur UMC Utrecht, het startsein voor de bouw. De oplevering staat gepland voor september 2005; het ontwerp is van Erick van Egeraat associated Architects (EEA).

De behoefte aan meer ruimte voor onderwijs is ontstaan door de sterke groei van het aantal studenten biomedische wetenschappen en geneeskunde. Andere redenen zijn de nieuwe wetenschappelijke opleidingen: fysiotherapie-, logopediewetenschap en de beroepsopleidingen Physician Assistant van de Academie Gezondheidszorg Utrecht en de opleiding Nurse Practioner van het Opleidingscentrum UMC Utrecht. Het gebouw voorziet in de toekomstige behoefte aan onderwijsruimte van de wetenschappelijke opleidingen geneeskunde, biomedische wetenschappen van de Universiteit Utrecht, fysiotherapie-, logopedie- en verplegingswetenschap van de Academie Gezondheidszorg Utrecht en van de bedrijfsopleidingen van het Opleidingscentrum UMC Utrecht. Het gebouw, aan de Heidelberglaan op het universiteitscentrum De Uithof, zal een skillslab (om klinische vaardigheden te oefenen), studielandschap en studie-, werkgroep- en onderwijs-, kantoorruimtes en een restaurant huisvesten.

Programma

13.45 uur
Ontvangst foyer UMC Utrecht, laag 0, universiteitscentrum De Uithof.

14.00 uur
Toespraken door drs. W. Kardux, lid college van bestuur Universiteit Utrecht, en prof.dr. J. C. Stoof, decaan en vice-voorzitter raad van bestuur UMC Utrecht.

14.30 uur
Startsein

14.45 uur
Receptie

16.00 uur
Afsluiting

Meer informatie
Henriëtte Dobbelaar, Onderwijsinstituut UMC Utrecht, 06 53 76 60 49, h.dobbelaar@med.uu.nl

www.uu.nl/nieuws