Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - aankondiging snelheidscontroles

Publicatiedatum: 02-02-2004

Dagelijks gaat het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden op pad voor snelheidscontroles in het belang van de verkeersveiligheid op de weg. Controles zijn morgen, dinsdag 3 februari, te verwachten op de volgende wegen in de regio:

o Apeldoornseweg (N 304) tussen Ede en Otterlo gedurende de ochtenduren en een deel van de middag
o Koningsweg (N311) in Arnhem tussen Schaarsbergen en de aansluiting met de A-50 gedurende de middag en avonduren

Verder is er een gecombineerde verkeerscontrole te verwachten op de:

o Westervoortsedijk in Arnhem, gedurende de middaguren, waarbij naast snelheid aandacht wordt besteed aan gebruik van beveiligingsmiddelen zoals autogordels en helm.

Ook op andere wegen zijn controles mogelijk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Dieren - insluiper in de kraag gevat in verzorgingstehuis
Publicatiedatum: 02-02-2004

Personeel van een verzorgingstehuis in Dieren heeft maandagochtend een insluiper in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De verdachte, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, had zich toegang tot een van de kamers van het tehuis weten te verschaffen door een raam aan de buitenkant te forceren. Nadat hij zich een kamer had verschanst en de toegangsdeur had afgesloten ontdekte het personeel dat de man toch was binnengekomen. Zij wisten de toegangsdeur te ontsluiten en grepen de indringer in de kraag. De man verklaarde later tegenover de politie een slaapplaats te hebben willen opzoeken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - schoolbus botst op brommobiel: twee gewonden
Publicatiedatum: 02-02-2004

Bij een verkeersongeval tussen een schoolbusje en een brommobiel op het Lange Water in Arnhem zijn maandagochtend twee personen gewond geraakt. Het ongeval deed zich omstreeks acht uur voor, toen de bestuurder van de schoolbus, een 50-jarige Arnhemmer, een defecte stadsbus wilde passeren. Daartoe zou hij op de verkeerde weghelft frontaal op een uit tegenovergestelde richting naderende brommobiel zijn gebotst. De inzittenden van de brommobiel, de 74-jarige bestuurder en diens 72-jarige passagier, beiden uit Arnhem, raakten daarbij gewond. De inzittenden van de schoolbus, waaronder een aantal kinderen, kwamen met de schrik vrij. De slachtoffers zijn overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis. De bestuurder had letsel opgelopen aan zijn hand en knie, de passagier had pijnklachten op de borst. De schoolbus had geringe schade opgelopen, de brommobiel moest worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - 4 jeugdige verdachten bekennen 4 brandstichtingen
Publicatiedatum: 02-02-2004

Met de aanhouding van vier jeugdige verdachten, 14, 15, 15 en 17 jaar uit Arnhem, heeft de recherche van de unit Arnhem Noord vier brandstichtingen opgehelderd, waaronder in de Josef Sartoschool. De branden werden gesticht in wisselende samenstelling door de vier jongeren, waarvan de 17-jarige Arnhemmer als hoofdverdachte beschouwd wordt. Hij werd op 13 januari aangehouden en zit momenteel in voorlopige hechtenis. De recherche kwam de verdachten op het spoor aan de hand van getuigenverklaringen tijdens een buurtonderzoek. Door de branden ontstond aanzienlijke schade.

De brandstichtingen waar het viertal van verdacht wordt zijn:
- Op 26 september 2003 in een bloemenkas aan de Zoomstraat. De kas en de volledige inventaris is door de brand verloren gegaan.
- Op 14 november werd brand gesticht in de hal van een flatwoning aan de Laan van Presikhaaf, bij de kelderboxen. Hierdoor ontstond zoveel rookontwikkeling dat de bewoners hun pand moesten verlaten. Daarbij sprong een bewoonster uit het raam naar beneden en liep enkele lichte verwondingen op. Er ontstond veel rook- en roetschade.
- Op 25 december 2003 werd een personenauto in brand gestoken op de Scheldestraat. De auto brandde geheel uit.

- Op 31 december 2003 en op 2 januari 2004 werd brand ontdekt na een inbraakalarm in een lokaal van de Josef Sartoschool aan de Beeldhouwerstraat. De branden bleken te zijn aangestoken. De school werd tengevolge van de brand geheel onbruikbaar.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308