Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 03-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 februari werden drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 0.35 uur werd op de Stadsring een 23-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 380 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan.

Op de Hogeweg werd rond 01.00 uur een 51-jarige Enschedese automobilist aangehouden voor hetzelfde feit. Hij blies bij de ademanalyse 460 ug/l.

Politiemensen controleerden rond 02.55 uur op de Hogeweg een 30-jarige automobilist uit Amersfoort. Ook hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse gaf als resultaat 390 ug/l.

Tegen alle drie is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod van respectievelijk drie, vier en drie uur.

Plakkers

LEUSDEN Op maandag 2 februari werden twee plakkers op heterdaad betrapt.

Rond 20.25 uur zagen politiemensen dat twee mannen op de Alandsdam op twee glasbakken posters aan het plakken waren. Het betrof posters voor de Grote prijs van Leusden. Tegen beide mannen, 21 en 31 jaar en afkomstig uit Leusden, is proces-verbaal opgemaakt. Zij hadden nog een honderdtal posters bij zich. Deze zijn in beslag genomen.

Straatroof

AMERSFOORT Op maandag 2 februari werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 19.00 uur liep een 61-jarige vrouw uit Amersfoort met haar fiets aan de hand op de Wiekslag vanaf een woning naar de weg. Op het moment dat zij haar tas in een fietstas wilde doen, kwam er een man naar haar toelopen. Hij pakte de tas en rende weg in de richting van de Roerdompstraat. In de tas zaten persoonlijke bescheiden en een portemonnee.

De verdachte was een licht getinte jongen van 15 18 jaar, 1.70 1.80 meter, kort donker krullend haar en een slank postuur. Hij droeg een rode korte jas en een gevlekte blauw-witte spijkerbroek.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op maandag 2 februari werd een jeugdige winkeldief betrapt.

Rond 16.30 uur verliet een 13-jarige jongen uit Amersfoort een winkel aan de Langestraat. Daarbij ging het alarm van een beveiligingspoortje af. De jongen werd door winkelpersoneel staande gehouden en bleek twee paar schoenen te hebben gestolen. Hij werd even later aan de politie overgedragen.

Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal is voor afhandeling via een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Gordelcontrole

AMERSFOORT Op maandag 2 februari heeft de politie een gordelcontrole gehouden.

De controle vond aan het begin van de middag op de Barchman Wuytierslaan plaats. Twintig bestuurders kregen een bekuring van 40,- voor het niet dragen van de autogordel.