Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 3 februari 2004

* POLITIE ARRESTEERT VIER DEALERS EN NEEMT VERDOVENDE MIDDELEN EN

TWEE VUURWAPENS IN BESLAG
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-Centrum heeft maandag in Rotterdam vier arrestaties verricht. Het gaat om vier mannen van 43, 44, 52 en 69 jaar oud, de eerste is afkomstig uit Bergschenhoek en de overige drie uit Rotterdam. Het viertal wordt verdacht van handel in harddrugs.
Eén dealer, de man van 69 jaar, was bij zijn aanhouding in het bezit van 70 gram heroïne/cocaïne. In drie panden werd huiszoeking verricht. In één woning, in het noordelijk stadsdeel van Rotterdam, werd ongeveer 250 gram harddrugs gevonden, alsmede twee vuurwapens.
De vier verdachten werden in verzekering gesteld en zullen donderdag worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.


* VIER ILLEGAAL IN ONS LAND VERBLIJVENDE CHINEZEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Dinsdagmorgen vroeg werd door politiepersoneel van het district Rotterdam-West, na een melding over een inbraak in een woning aan het Burgemeester Meineszplein, daar een onderzoek ingesteld. Via een openstaande achterdeur, waarbij ook een koevoet werd gevonden, werden in de overigens leegstaande woning vier zich daar ophoudende Chinezen aangetroffen. Hier viertal, dat zich niet kon legitimeren, werd op grond van de Vreemdelingenwet aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster nam maandagmiddag in een woning aan de Groene Tuin zo'n 800 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag. Politiemensen stelden omstreeks half vier, naar aanleiding van een melding over waterlekkage, een onderzoek in de woning in en troffen de hennepkwekerij aan. Eneco-personeel constateerde dat de voor de hennepkwekerij benodigde elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Zowel de hennepplanten alsmede de apparatuur werden later vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.
Eerder op de dag, 's ochtends omstreeks half elf, werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Langegeer. In de woning werden zo'n 50 hennepplanten, alsmede de apparatuur in beslaggenomen en later vernietigd. Eneco-personeel sloot de stroomvoorziening af, nadat was geconstateerd dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt, op grond van de Opiumwet, een onderzoek ingesteld.


* TWEE JONGENS ONDER BEDREIGING VAN MES BEROOFD

ROTTERDAM - Maandagmiddag kort na drie uur werden bij een parkje bij de Murraystraat (Pernis) twee daar lopende vijftienjarige jongens plotseling belaagd door een met een bivakmuts gemaskerde en met een mes dreigende man. De beide jongens moesten respectievelijk hun portemonnee, met daarin ruim tien euro, en een handtelefoon aan hem afgeven. Eén van de jongens raakte daarbij aan zijn hand gewond, toen hij het mes dat hij op zijn keel kreeg gezet, probeerde te pakken.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield maandagavond op de Beijerlandselaan en Slaghekplein verkeerscontroles. Tussen kwart over zes en tien uur werden in totaal 15 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het negeren van een rood verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel, het niet in het bezit zijn van het bromfietscertificaat en het voeren van geen goede fietsverlichting.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield maandagmiddag tussen kwart voor vier en half zes een radarsnelheidscontrole op de Vaanweg. Van de 1030 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers kunnen er binnenkort 220 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur.


* POLITIEBUREAU VEILINGWEG ONTRUIMD
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks acht uur werd het politiebureau aan de Veilingweg ontruimd, nadat een man zonder vaste woon- of verblijfplaats daar een door hem gevonden granaat afleverde. Hij vertelde de granaat in Rotterdam-Noord gevonden te hebben. Gezien de omvang van de granaat (40 bij 12 centimeter) werd besloten het pand, waar eveneens de regionale meldkamer is gevestigd, te ontruimen. De meldkamer werd tijdelijk ondergebracht in een speciale ruimte in het hoofdbureau aan het Doelwater. De meldingen werden gedurende enige tijd doorgeschakeld naar de meldkamer van de politie Haaglanden en het Korps Landelijke Politiediensten.
Nadat een politieman van de afdeling Wapens en Techniek had geconstateerd dat het vermoedelijk om een granaat ging werd het Explosieven Opruimings Commando (EOC) gewaarschuwd. Personeelsleden van het EOC stelde vast dat het ging om een tankgranaat zonder ontsteker. De granaat is veilig gesteld in het bureau aan de Veilingweg en wordt vandaag tot ontploffing gebracht. Omstreeks tien over tien maandagavond werd het politiebureau weer vrijgegeven.


* MAN GEWOND NA SCHIETPARTIJ
SCHIEDAM - Maandagavond omstreeks tien uur vond op het Fabriplein een schietpartij plaats. Hierbij raakte een 38-jarige man uit Schiedam gewond. Hij werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het slachtoffer verkeert buiten levensgevaar. De recherche van het district Schiedam stelt een nader onderzoek naar de toedracht in.