Heuvelrug, 10.05 uur

Utrecht 03-02-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Bedrijfsongeval

VEENENDAAL Op maandag 2 februari is een man overleden na een bedrijfsongeval.

Rond 12.15 uur was een 34-jarige man uit Opheusden bij een bedrijf aan De Smalle Zijde een lamphouder aan het plaatsen. Hij stond daartoe op zes meter hoogte op een ladder. Daarbij is hij van de ladder gevallen. Gezien het ernstige letsel van de man werd de komst van een traumahelikopter verzocht. Daartoe werd voor een landingsplaats een gedeelte van de rotonde afgezet. Het slachtoffer werd met de traumahelikopter naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar is hij in de loop van de middag aan zijn verwondingen overleden.

Door de Technische Recherche en de Arbeidsinspectie is een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van het ongeval.

Alcoholcontrole

RHENEN De politie heeft op maandag 2 februari een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond in de avonduren op de Herenstraat plaats. In totaal 37 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Twee automobilisten, een 39-jarige man en een 50-jarige man, beiden uit Rhenen, werden aangehouden. Bij de ademanalyse bliezen zij respectievelijk 275 ug/l en 305 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod van één respectievelijk twee uur.

Politieman lichtgewond

OVERBERG Op maandag 2 februari raakte een politieman van het Korps Landelijke Politiediensten lichtgewond bij een ongeval.

Rond 21.30 uur reed een 53-jarige Nijkerkse politieman van het Korps Landelijke Politiediensten met een politiewagen over de Haarweg in de richting van de Heuvelsesteeg. Bij hem in de auto zat een 40-jarige politieman uit Amersfoort. In een bocht reed de bestuurder rechtdoor en belandde in de berm. Daar kwam de auto op zijn kant onder aan het talud tot stilstand in een weiland.

De 40-jarige politieman werd met nekklachten per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Daadkrachtige caissière

DOORN Op maandag 2 februari trad een 18-jarige Doornse caissière daadkrachtig op bij de diefstal van geld.

Rond 18.45 uur rekende een man bij een kassa van een winkel aan het Plein 1923-26 een boodschap af. Op het moment dat de caissière de kassa opende, deed de klant een greep in de kassalade. De caissière bedacht zich geen seconde, drukte de lade dicht, waardoor de verdachte met zijn hand vast kwam te zitten. Tegelijkertijd krabde en sloeg zij de verdachte enkele malen in het gezicht. Vervolgens zag de verdachte kans zijn hand los te trekken en ging er vandoor. Het is nog onbekend hoeveel de verdachte ondanks de actie van de caissière wist mee te nemen.

De verdachte was een licht getinte man, 25- 30 jaar, slank postuur, ±
1.75 meter, glad zwart haar tot in de nek, ongeschoren gezicht. Hij sprak accentloos Nederlands en droeg een beige jack met een witte kraag, een blauwe spijkerbroek en hij had een witte cap op

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.