Politie Groningen

Persberichten dinsdag 3 februari 2004

Provincie Groningen 03-02-2004 -

Wildervank: stenendief aangehouden
Aan de Meihuizenweg in Wildervank heeft de politie maandagavond een 37-jarige man uit Veendam aangehouden. De man reed in een bestelauto en werd voor een alcoholcontrole staande gehouden. De man bleek niet te hebben gedronken, maar de controlerende politiemensen zagen wel dat de man een hoeveelheid stenen in zijn bestelauto vervoerde. Direct na de controle de bestuurder had zijn weg juist vervolgd werd via de politiemobilofoon het bericht verspreid dat de bestuurder van een bestelauto zich verdacht had opgehouden op een bouwterrein aan de Minervastraat in Veendam Noord. De agenten reden daarop direct nogmaals achter de bestelauto aan en gaven de bestuurder opnieuw een stopteken. Aangesproken op zijn lading kon de bestuurder geen aannemelijke verklaring geven voor de herkomst van de stenen. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte de stenen te hebben gestolen bij een bedrijf in Wildervank. Ook bekende hij op de bouwplaats in Veendam te zijn geweest, doch had daar niets weggenomen. De verdachte is na verhoor heengezonden. De stenen (300) zijn in beslag genomen en worden teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Oude Pekela: man vernielt ruiten
De politie heeft maandagavond langs de N367 een nabij Oude Pekela een 22-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden. De verdachte is verwikkeld in een echtscheidingsprocedure en bracht een maandagavond een bezoek aan de zijn schoonfamilie in hun woning aan de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela. Alhoewel een gesprek aanvankelijk in goede harmonie verliep keerde de man later kwaad terug naar de woning en vernielde zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het huis een aantal ruiten. Daarna ging hij er op zijn brommer vandoor. Hij werd kort daarna aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau en in verband met zijn psychische toestand ingesloten. Overleg met de geestelijke gezondheidszorg volgt.

Vlagtwedde: gordelcontrole
De politie hield maandagmiddag een controle op het dragen van autogordels aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde. Daarbij werden 65 autos gecontroleerd. Negen mensen kregen een geldboete van 45 euro voor het niet dragen van de gordel.

Delfzijl: relatieruzie; vrouw gewond, man aangehouden
Een 40-jarige vrouw uit Delfzijl is maandagnacht gewond geraakt tijdens een ruzie met haar vriend (49). Man en vrouw waren op stap geweest en kwamen beiden behoorlijk beschonken thuis. Daar ontstond een woordenwisseling tussen de man en de zoon (19) van zijn vriendin over het gebruik van softdrugs in de woning. Er ontstond een handgemeen tussen beiden en de zoon vluchtte de woning uit door uit een raam van een slaapkamer te springen Kort daarop ontstond ruzie tussen de man en zijn vriendin. Ook zij wilde de woning uitvluchtten en deed op dezelfde manier als haar zoon. De vrouw liep daarbij echter ernstig beenletsel op en moest worden opgenomen in een ziekenhuis. De man is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Marum: stroauto moet overladen
De politie heeft maandagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oudehaske. De man bestuurde een vrachtwagencombinatie (trekker aanhanger) geladen met stro. Bij controle door de politie bleken zowel de vrachtwagen als de aanhanger te hoog en te breed te zijn beladen. Ook bleek de totale lengte van de combinatie te groot te zijn. De combinatie is onder politiebegeleiding naar een parkeerplaats gebracht en daar overgeladen op een andere vrachtauto. De totale geldboete voor de overschrijdingen van de lengte, hoogte en breedte bedraagt 970 euro.

Bedum: gewonde bij ongeval
Een 14-jarige fietser uit Bedum is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Burchtstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer fietste vermoedelijk zonder verlichting vanuit de Foelkiusstraat de Burchtstraat in en werd daarbij aangereden door een auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Sauerd. De fietser kwam te vallen en liep been- en hoofdletsel alsmede inwendige verwondingen op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Berichten Stad volgen z.s.m.