Politie Hollands Midden
Datum: 3 februari 2004

(

Politie zoekt slachtoffer beroving Schoonhoven
De politie is op zoek naar een oudere man die mogelijk slachtoffer is geworden van een beroving op de Jacoba van Beierenlaan. De politie kreeg op maandag 2 februari een melding dat er een man in de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 januari voor de ABN-AMRO-bank beroofd zou zijn door een aantal jongens met een noord-afrikaans uiterlijk. Na de beroving zouden de jongens met een auto zijn weggereden. De politie heeft tot nu toe geen aangifte binnen.


Politie houdt straatrovers aan Leiden

De politie hield op maandag 2 februari rond 17.45 uur in het Paterstraatje twee mannen van 20 en 29-jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De twee hadden kort voor hun aanhouding op de Pieterskerkgracht een 64-jarige vrouw uit Leiden van haar boodschappentas beroofd. Door het geweld dat de twee gebruikten kwam de vrouw ten val en liep daardoor schrammen, bulten en blauwe plekken op. De politie kon de twee snel aanhouden dankzij buurtbewoners die het zagen gebeuren, de politie waarschuwden en de twee tot aan het Paterstraatje volgden. De verdachten zijn ingesloten.


Automobilist moet rijbewijs inleveren Alphen aan den Rijn

Een 36-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn moest op dinsdag 3 februari rond 02.30 uur zijn rijbewijs bij de politie inleveren nadat hij op de Zoutmanstraat was betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf als uitslag 765 ug/l. (limiet 220 ug/l.)Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --