Politie Drenthe

Dinsdagochtend 03-02-04

Meppel 03-02-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Nekklachten
ASSEN - Na een kop-staart aanrijding op de Oostersingel in Assen is maandagmiddag een 20 jr. vrouw uit die plaats met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw bestuurde een auto en stopte voor een voetgangersoversteekplaats. Een 32 jr. plaatsgenote die in haar auto daarachter reed, had dit te laat in de gaten en botste achter op de auto van de andere vrouw.

Huiselijk geweld
OOSTERHESSELEN - De politie hield maandagavond een 19 jr. jongeman uit Oosterhesselen aan die thuis zijn ouders heeft mishandeld en daarbij ook de boel vernielde.

EMMEN - In Emmen hield de politie maandagavond een 46 jr. man uit die plaats aan die kort daarvoor zijn ex-echtgenote had mishandeld en bedreigd.

Alle twee zaken zullen worden afgehandeld volgens het project Huiselijk Geweld.

Jongen beschadigt autos
HOOGEVEEN - Maandagmorgen hield een man uit Hoogeveen vier jongens aan nadat één van hen een spiegel van zijn geparkeerde auto had vernield. De gewaarschuwde politie nam de jongens mee naar het politiebureau. Nader onderzoek leerde dat er tegen drie autos was getrapt en dat twee autos zichtbare schade hadden. Een 16 jr. jongen uit Hoogeveen bekende de vernielingen. Zijn vrienden stonden er bij en keken er naar. De verdachte zal zijn straf krijgen via het bureau Halt.

Bedreiging
ASSEN - Dinsdagmorgen hield de politie in Assen een 22 jr. man uit Groningen aan. Hij had kort daarvoor zijn in Assen wonende ex-vriendin bedreigd. Mede omdat hij zijn ex al vaker heeft bedreigd is hij voor nader onderzoek ingesloten.

700 planten in uitgebrande hennepkwekerij
HOOGEVEEN - Maandagmiddag heeft de politie aan de Brinkstraat in Hoogeveen de op 30 januari uitgebrande hennepkwekerij opgeruimd. Naast allerlei apparatuur trof de politie ongeveer 700 planten en ruim 50 stekjes aan. De planten stonden nog maar enkele dagen in de groei. De elektriciteit werd illegaal afgetapt uit de meterkast in de winkel. De eigenaar van de winkel zal binnenkort door de politie worden verhoord. Uit het onderzoek tot nu toe is niet gebleken dat er een verband is tussen de kwekerij en de in hetzelfde pand gevestigde horecagelegenheid Relax.

Autobrand
EXXTERVEENSCHE KANAAL - Achter een woning aan de Semsstraat in Eexterveensche Kanaal vloog maandagavond een personenauto in brand. De brandweer bluste de brand. Mogelijke oorzaak is kortsluiting.

Veel rook
EMMEN - De bewoonster van een woning op de tweede verdieping van een flat aan de Lemzijde in Emmen ontdekte in de afgelopen nacht dat haar huiskamer vol stond met rook. De gewaarschuwde politie ontdekte dat de brievenbussen in de portiek van de flat in brand stonden. De hele portiek hing vol rook en dit was ook de woonkamer van de vrouw binnengedrongen. De brandweer bluste het brandje en luchtte de portiek. De politie gaat er van uit dat de brievenbussen in brand zijn gestoken.

Schuur afgebrand
ZWARTEMEER - Door nog onbekende oorzaak vloog in de nacht van maandag op dinsdag aan De Plaatsen in Zwartemeer een vrijstaande schuur in brand. De eigenaar kon nog op tijd een auto, motor, bromfiets en diverse gereedschappen uit de schuur halen. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur afbrandde.

Geheime zender stoort radioverkeer brandweer
EEXT - Aan de Stationsstraat in Eext is maandagavond de geheime zender Radio Actief uit de lucht gehaald. De zender stoorde het radioverkeer van de brandweer. Tegen de 23 jr. eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn zender is in beslag genomen.

Tot donderdagmiddag 17.00 uur verzorgt Dirk Neef de persvoorlichting voor politie Drenthe. Tel. 06 - 51 557 950