Openbaar Ministerie

Den Haag/Functioneel Parket, 3 februari 2004

Verdachte dodelijk getroffen

Bij een schietincident tijdens de aanhouding van twee verdachten is een 27 jarige man, verdacht van fraude vanmorgen dodelijk getroffen. Bij de aanhouding is over en weer geschoten. Naar de exacte toedracht van dit schietincident is direct door de Rijksrecherche een onderzoek ingesteld.

Onder leiding van het Functioneel Parket loopt een strafrechtelijk onderzoek naar omvangrijke fraude met betrekking tot tewerkstelling via uitzendbureaus. De verdenking bestaat dat daarbij voor enkele miljoenen Euros aan loonbelasting en premies is ontdoken.

Dit onderzoek wordt verricht door de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) in samenwerking met de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD).

In dit onderzoek hebben hedenochtend enkele doorzoekingen plaatsgevonden, waaronder een doorzoeking in de woning van één van de verdachten. De verdachten zouden bij binnentreden worden aangehouden.

Het onderzoek naar het schietincident door de Rijksrecherche geschiedt onder verantwoordelijkheid van de Hoofdofficier van het arrondissementsparket Den Haag.