Programmabureau Advies Overheid.nl

Peter Rehwinkel eerste burgemeester met weblog

Peter Rehwinkel, voormalig lid van de Tweede Kamerlid voor de PvdA, is sinds 1 februari 2004 burgemeester van Naarden. Een van zijn eerste daden in die functie was het starten van een weblog op www.burgemeesternaarden.nl. Rehwinkel is daarmee de eerste burgemeester die zelf een dagboek bijhoudt op het internet.

Bezoekers van het digitale dag boek van Naardens nieuwe burgemeester kunnen reageren op de dagboekaantekeningen van Rehwinkel. "Ik stel uw reactie bijzonder op prijs" laat Rehwinkel in een welkomstwoord aan zijn bezoekers weten. Internetters kunnen een meer algemene reactie kwijt in een apart gastenboek. Daarnaast is de burgemeester via zijn dagboek bereikbaar op het algemene e-mailadres van de gemeente Naarden. Het digitale dagboek kent verder onder meer een rubriek toespraken en een agendarubriek.
De weblog werkt kennelijk inspirerend op de Naardense bestuurders; ook de drie wethouders in het Naardense college van burgemeester en wethouders starten er binnenkort een, zo laat de gemeente in een persbericht weten.

www.ictu.nl