Ingezonden persbericht


Microsoft Internet Security and Acceleration Server 2004 bèta 2 nu beschikbaar

Krachtige nieuwe beveiligingsmogelijkheden voor organisaties met Windows-netwerken

Schiphol-Rijk, 2 februari 2004 - Met het beschikbaar komen van de tweede bètaversie van de Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2004 heeft Microsoft een nieuwe stap gezet in de beveiliging van automatiseringsinfrastructuren. Dit product vertegenwoordigt een nieuwe generatie software voor het beschermen van bedrijfsnetwerken tegen ongeautoriseerde toegang, onder andere door hackers, wormvirussen en andere bedreigingen. Kenmerkend zijn ook de intelligente bufferingfaciliteiten die voor snelle toegang tot websites zorgen en de veilige toegangsmogelijkheden tot een bedrijfsnetwerk via VPN-verbindingen. De ontwikkeling van ISA Server 2004 maakt deel uit van Microsofts brede streven naar veilige automatiseringsoplossingen De bètaversie kan vanaf vandaag gedownload worden van de website van Microsoft.

Met behulp van Internet Security and Acceleration Server 2004 kunnen organisaties hun beveiliging gemakkelijk en op rendabele wijze optimaliseren en zo hun bedrijfsinformatie beschermen tegen zowel bestaande als nieuwe bedreigingen. De oplossing is gemakkelijk te installeren en te beheren, en is in staat om de content van zowel interne als externe websites te bufferen, waardoor veel sneller dan voorheen informatie kan worden opgevraagd. Organisaties die medewerkers, partners of klanten toegang willen bieden tot hun bedrijfsnetwerk, kunnen dankzij de geavanceerde VPN-functionaliteit van ISA Server 2004 optimale veiligheid en integriteit van gegevens garanderen.

Microsoft ISA Server 2004 is één van de eerste van een nieuwe generatie beveiligingsoplossingen die verder gaan dan de traditionele firewalls. Organisaties kunnen hiermee onder andere de communicatie van informatie ook op applicatieniveau controleren. Hierdoor kan bijvoorbeeld een wormvirus worden tegengehouden dat zich voordoet als een legitieme toepassing. Op deze wijze beschermt ISA Server 2004 onder andere Microsoft Exchange, Internet Information Services en SharePoint.

De tweede bètaversie van Microsoft Internet Security and Acceleration Server 2004 kan gedownload worden via www.microsoft.com/isaserver/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.