Ingezonden persbericht


NetScreen introduceert nieuwe oplossingen voor telewerker en remote office-omgevingen

Guildford, 3 februari 2004 - NetScreen Technologies, Inc. (Nasdaq: NSCN) breidt zijn aanbod instapproducten uit met twee nieuwe security appliances. De NetScreen-Hardware Security Client en de NetScreen-5GT Extended komen tegemoet aan de beveiliging, flexibiliteit en beheereisen van grote ondernemingen en service providers. Deze organisaties zoeken oplossingen om telewerkers met vaste verbindingen en remote office-locaties optimaal te beveiligen.

In veel gevallen worden ondernemingen en service providers gedwongen om voor kleine of remote kantoren consumentenproducten te kiezen met beperkte mogelijkheden en beheerbaarheid, of voor kostbare oplossingen met functionaliteit die ze niet nodig hebben. Met de nieuwe producten hoeven deze organisaties niet langer compromissen te sluiten bij de keuze voor beveiligingsoplossingen. De nieuwe NetScreen-Hardware Security Client en NetScreen-5GT Extended appliances bieden een kosteneffectieve manier om klanten te ondersteunen bij het verbeteren van de beveiliging op remote locaties. Dat is mogelijk vanwege de geïntegreerde Deep Inspection firewall, Virtual Private Network (VPN), Denial of Service-bescherming en hoogwaardige antivirusfunctionaliteit, snelle installatie en flexibiliteit.

"Met deze nieuwe producten completeren we onze productlijn met instap-appliances en vergroten we de variëteit aan oplossingen voor diverse omgevingen. We bieden bedrijven en carrier-klanten weer twee beveiligingsoplossingen die ondersteunen bij het verbeteren van de productiviteit en het faciliteren van groei en kostenbeheersing", zegt David Flynn, Vice-President Marketing NetScreen.

NetScreen-Hardware Security Client
De nieuwe NetScreen-Hardware Security Client integreert stateful en Deep Inspection firewall-functionaliteit, VPN-mogelijkheden en ingebouwde antivirus, en ondersteunt maximaal vijf gebruikers en twee VPN-tunnels. Het product is te beheren via NetScreen-Security Manager, het centrale beheersysteem van NetScreen, dat voorkomt dat eindgebruikers of klanten het beveiligingsbeleid aanpassen en op die manier de beveiliging van bedrijven of service providers aantasten. De nieuwe oplossing bevat vijf 10/100 Ethernet-poorten en ondersteunt twee beveiligingszones voor thuis- en kantoornetwerken.

NetScreen-5GT Extended
Deze appliance is gebaseerd op het NetScreen-5GT-platform, een geïntegreerde firewall/VPN-beveiliging-appliance voor remote locaties en telewerkers, en biedt hogere betrouwbaarheid door High-Availability-opties. Bovendien biedt de oplossing extra mogelijkheden voor netwerksegmentatie, zoals een DMZ-poort voor netwerksegmentatie voor applicaties als een draadloos LAN of applicatieservers aan de publiekskant van netwerken. Door de HA-mogelijkheden kan een tweede apparaat optreden als een stand-by bij uitval. Door de dial backup en dubbele Ethernet Untrust-interfaces zijn flexibele verbindingen mogelijk.

Beide appliances ondersteunen de nieuwe NetScreen Rapid Deployment-optie, waarmee ook andere appliances uitgerust zijn, zodat op de installatielocatie geen technische expertise vereist is. Met NetScreen Rapid Deployment kan een centrale-beveiligingsbeheerder apparatuurconfiguraties genereren, die vervolgens naar de telewerker of de remote locatie gemaild worden. De remote gebruiker kan het versleutelde configuratiebestand via de start-up wizard importeren, waardoor er niet langer een kostbare en tijdrovende installatie door professionals nodig is.

Beschikbaarheid
Beide producten zijn nu beschikbaar en zijn uitgerust met NetScreen Screen OS versie 5.0 met de nieuwste Deep Inspection firewall-functionaliteit. NetScreen-Security Manager ondersteunt de NetScreen-Hardware Client en zal vanaf de eerste helft van 2004 ook NetScreen-5GT Extended ondersteunen. De antivirus- en Deep Inspection firewall-functionaliteit is standaard in de NetScreen-Hardware Security Client opgenomen en tegen extra betaling beschikbaar voor NetScreen-5GT Extended.

###

NetScreen Technologies
NetScreen Technologies, Inc. is toonaangevend ontwikkelaar van netwerkbeveiligings- en toegangsoplossingen voor bedrijven en carriers wereldwijd. De doelgerichte appliances en systemen van NetScreen bieden diverse beschermingslagen op netwerk- en applicatieniveau. NetScreen-oplossingen komen tegemoet aan de veiligheids-, prestatie- en total cost of ownership-doelstellingen van klanten. NetScreen is gevestigd in Sunnyvale (Californië, VS) en in Europa in Guildford in het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie over de producten van NetScreen in Europa: www.netscreen.com of via +44 (0) 8700 75 00 00.