MagazijnVeiling.nl veilt rechtstreeks uit de magazijnen van importeurs

Zonder risico's producten zoals TFT-schermen, digitale camera's en kantoormeubels kopen tegen groothandelsprijzen

Den Haag, 3 februari 2004 - Vanaf 2 februari 2004 kan iedereen bieden op artikelen uit de magazijnen van importeurs. MagazijnVeiling.nl introduceert vanaf deze datum een nieuwe vorm van online veilen waarbij iedereen duurzame goederen zoals computers, beeldschermen en camera's, maar ook kantoormeubels en magnetrons, kan kopen uit de voorraden van importeurs.

Met MagazijnVeiling.nl loopt men niet het risico dat een aanbieder onbetrouwbaar is, zoals soms bij de bestaande - person to person - veilingsites het geval is. Alleen geregistreerde bedrijven worden toegelaten als aanbieder. Deze sluiten een overeenkomst met MagazijnVeiling.nl en bieden zo hun producten aan. De voorraden die worden aangeboden zijn: restpartijen, incourante modellen, overstock voorraden, B-kwaliteit, bedrijfsactiva en geleasde objecten. De koper betaalt aan MagazijnVeiling.nl, waarna het gekochte artikel afgehaald kan worden in het magazijn van de aanbieder of het magazijn van MagazijnVeiling.nl. Het is ook mogelijk om de gekochte artikelen door MagazijnVeiling.nl te laten bezorgen, tegen betaling van de verzendkosten. Bij nieuwe producten krijgt de koper dezelfde garantie als bij aanschaf in een winkel en MagazijnVeiling.nl garandeert dat de aangeboden artikelen tegen het hoogste bod beschikbaar zijn voor bieders.

Oprichter en directeur van MagazijnVeiling.nl is Geoffrey Foekema: "In mijn directe omgeving signaleerde ik een duidelijke behoefte aan een goede veilingsite voor duurzame goederen, een internetveiling waar alleen geregistreerde ondernemingen kunnen aanbieden en waar iedereen kan kopen. Uit de eerste reacties blijkt dat zowel consumenten als aanbieders hier veel belangstelling voor hebben. Consumenten willen graag nieuwe en duurzame artikelen via een online veiling kopen, maar alleen wanneer de aanbieder betrouwbaar is, want daar ontbreekt het vaak aan. Via onze veiling doet een koper zaken met ons en niet met een voor hem onbekende partij".

Het aanbod is voor iedereen te bekijken via www.MagazijnVeiling.nl en na registratie kan men meebieden. Een veiling duurt meestal een week en de uitslag van de bieding is altijd binnen twee weken bekend. Het veilingsysteem van MagazijnVeiling.nl biedt praktische toepassingen zoals BiedVolger, VeilingVolger en een KoopNu optie waarmee de gebruiker snel en eenvoudig kan kiezen en bieden. De zogenaamde BiedVolger houdt de bieder altijd op de hoogte van biedingen op een kavel. Met de KoopNu optie kan het artikel direct besteld worden en hoeft niet verder geboden te worden op het kavel. De VeilingVolger houdt gebruikers op de hoogte van nieuwe veilingen, wanneer deze voldoen aan de opgegeven voorkeuren. Ook kan een aanbieder ervoor kiezen om een besloten veiling te organiseren. Een besloten veiling houdt in dat geregistreerde gebruikers op uitnodiging van de aanbieder een bod uit mogen brengen.

De hoogste bieder betaalt 2,5% veilingkosten over de aankoopprijs aan MagazijnVeiling.nl. Over de biedprijs moet 19% omzetbelasting betaald worden. Importeurs en groothandelaren kunnen op basis van 'no cure no pay' voorraden aanbieden via MagazijnVeiling.nl. Alleen over de verkochte artikelen wordt een verkoopcommissie in rekening gebracht.

Over MagazijnVeiling.nl
MagazijnVeiling.nl veilt online partijen artikelen in kleine eenheden voor groothandelsprijzen. Het aanbod bestaat uit zowel merkartikelen als niet-merkartikelen, alles tegen zéér lage prijzen. Deze artikelen worden aangeboden door alleen geregistreerde Nederlandse bedrijven. De voorraden die worden aangeboden zijn: restpartijen, incourante modellen, overstock voorraden, B-kwaliteit, bedrijfsactiva en geleasde objecten. www.MagazijnVeiling.nl