Ingezonden persbericht


Persbericht

]

Amersfoort, 3 februari 2004

'Zeep naar wens' primeur in Nederland

JAVA - Volledig op wens van de klant samengestelde, handgemaakte zeep uit Indonesië is vanaf nu te koop via de Nederlandse webshop Prinswinkel.nl. Deze 'zeep naar wens' is een primeur in Nederland.

Consumenten kunnen zelf aangeven welke ingrediënten er - naast gedistilleerd water en 'verzeper' (lye) - voor hun persoonlijke zeep gebruikt worden. Zo kunnen zij hun ideale zeep samenstellen, zowel wat betreft de gebruikte oliën als eventuele geur- en kleurstoffen.

De zeep wordt onder de handelsnaam Soap Couture gemaakt in een gespecialiseerd fabriekje op het Indonesische eiland Java, en van daaruit - in luxe verpakking - rechtstreeks naar de consument in Nederland verzonden.

Drijvende kracht achter Soap Couture is de Nederlandse ondernemer Remko Weingarten, die in 2003 met zijn Indonesische vrouw naar Java is geëmigreerd. Daar ontdekte hij de kleine, gespecialiseerde zeepfabriek van Adinda Hana. "Wij raakten zo gefascineerd door deze exclusieve handgemaakte zeep, dat we besloten ook mensen in Nederland in de gelegenheid te stellen kennis te maken met deze unieke, op maat gemaakte zeep. Vooral de toewijding waarmee Adinda en haar collega's vaak meer dan drie uur bezig zijn om een specifieke zeep samen te stellen, en hun liefde voor het vak, deed bij ons de vonk overslaan", aldus Weingarten.

De handgemaakte zeep van Soap Couture is er al vanaf 19,50 euro. Meer informatie en bestellingen: www.prinswinkel.nl

Noot voor de redactie (