Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 februari 2004

Ernstige mishandeling opgelost

Twee verdachten aangehouden wegens ernstige mishandeling

Almelo

Op zaterdagavond 6 december 2003 vond een ernstige mishandeling plaats bij het Banis Gemaal aan de Sluiskade Noordzijde. Een 21-jarige Almeloër had daar een afspraak met twee personen, die wiet van hem wilden kopen. Tijdens de onderhandelingen viel een van de twee personen hem zonder aanleiding aan in zijn rug aan. De 21-jarige kreeg daarop klappen met een knuppel. Onder het slaan trok de andere persoon een mes, een zogenaamd "Rambo" mes en dreigde hem daar mee. Degene die sloeg bleef maar slaan waarop het slachtoffer om hulp schreeuwde. Daarop kwamen twee kennissen van hem, die op enige afstand en buiten het zichtveld stonden te wachten, hem te hulp. Hierdoor werd erger voorkomen en de beide verdachte gingen er vandoor. Het slachtoffer was dermate gewond dat hij met de ambu naar het ziekenhuis werd overgebracht, alwaar hij negen hechtingen in zijn hoofd werden gezet. Uit het daarna ingestelde onderzoek kon de politie op woensdag 21 januari twee verdachten aanhouden wegens de ripdeal. Het betreffen twee 17-jarige Almeloërs. Beiden hebben een volledige bekentenis afgelegd en zijn in bewaring gesteld. De 21-jarige aangever is door deze gebeurtenis zo geschrokken dat hij is gestopt met dealen. Hij wordt hiervoor ook niet vervolgd. (bps: 03-158807)

Rijden onder invloed

Automobilistzwaar beschonken achter het stuur

Den Ham

Op maandag 2 februari omstreeks 14.03 uur ziet de politie een automobilist door het dorp scheuren, waarbij het vermoeden bestaat dat de bestuurder onder invloed van alcohol is. De auto wordt kort daarna voor de woning van de verdachte, in Den Ham aangetroffen. De 39-jarige verdachte zit in de woning. Er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd waarop hij is aangehouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 2,67 o/oo. Zij rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-013272)

Aanrijding met letsel

Kopstaartaanrijding waarbij twee personen gewond raken

Holten

Op maandag 2 februari omstreeks 08.02 uur vindt er op de A1 ter hoogte van De Bolder een kopstaartaanrijding plaats. Daarbij zijn drie voertuigen betrokken. Een 41-jarige automobilist uit Neede rijdt over de A1, komende uit de richting Almelo en moet door verkeersomstandigheden remmen. De achter hem rijdende automobilist, 38-jarige man uit Vroomshoop, ziet dit te laat en rijdt er achterop. Ook een achter deze man rijdende 26-jarige vrouw uit Wierden remt te laat en rijdt achter op de tweede auto.De vrouw wordt met nek- en borstklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de 38-jarige automobilist gaat voor behandeling van beenletsel naar het ziekenhuis. Beide kunnen na behandeling naar huis.(bps: 04-013094)

Rijden onder invloed

Stadstoezichthouder houdt dronken automobilist aan

Almelo

Op maandag 2 februari omstreeks 17.54 uur ziet een stadstoezichthouder hoe een automobilist met zijn auto de parkeergarage aan Het Stadhuisplein wil verlaten. Er wordt alcoholgebruik vermoedt, waarop de automobilist wordt aangehouden en de politie wordt ingeseind. Deze constateert inderdaad alcoholgebruik. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,62 o/oo. Aan de verdachte, een 55-jarige man uit Isterberg (D) is een dagvaarding uitgereikt en zijn rijbewijs is ingevorderd. (bps: 04-013455)

Aanrijding met letsel

Automobiliste rijdt een vrouw op een snorfiets aan, waarbij de snorfietsster gewond raakt

Almelo

Op maandag 2 februari omstreeks 12.25 uur vindt een aanrijding plaats op de kruising Willem de Clercqstraat met de Nachtegaalstraat en de Egbert ten Catelaan. Een 22-jarige Almelose automobiliste rijdt over de Willem de Clercqstraat en verleent op genoemde kruising geen voorrang aan de voor haar van rechts vanaf de Nachtegaalstraat komende snorfietsster, een 59-jarige Almelose. De snorfietsster wordt aangereden en is met rugklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.(bps: 04-013219)

Auto's gestolen

Diefstal van twee auto's

Almelo en Rijssen

In de avond/nacht van zondag 1 op maandag 2 februari is bij een autobedrijf aan de Plesmanweg in Almelo een bestelauto, een groene Mercedes V200, kenteken 88-VL-XH weggenomen. De auto is eigendom van een bedrijf uit Borne. (bps: 04-013142) In diezelfde nacht is een auto weggenomen vanaf een autobedrijf aan de Kalanderstraat in Rijssen. De auto, een zwarte Saab type 9-3, kenteken 02-GL-JS is eigendom van een 35-jarige man uit Holten. (bps: 04-013136)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --