Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

E.Piphany winstgevend in vierde kwartaal

Schiphol-Rijk - 3 februari 2004 - E.piphany, Inc. (Nasdaq:EPNY) maakt de financiële gegevens bekend van het vierde kwartaal en boekjaar 2003. Voor het kwartaal eindigend op 31 december 2003 rapporteert het bedrijf inkomsten van $27.3 miljoen, een stijging vergeleken met de $22.5 miljoen inkomsten in het vierde kwartaal 2002. Licentie-inkomsten dit kwartaal waren $13.3 miljoen en service-inkomsten $13.9 miljoen, daarmee respectievelijk 49% en 51% van de totaalinkomsten. Nettoresultaat onder algemeen geldende accountancyrichtlijnen (GAAP = Generally Accepted Accountacy Principles) over het kwartaal was $413,000, of $0.01 per aandeel, vergeleken met een nettoverlies volgens GAAP van $14.8 miljoen, of $(0.20) per aandeel over het vierde kwartaal van 2002. Op een niet-GAAP-basis, waren de inkomsten voor het kwartaal $1.3 miljoen, of $0.02 per aandeel, vergeleken met een niet-GAAP nettoverlies van $8.1 miljoen, of $(0.11) per aandeel over het vierde kwartaal van 2002.

In het boekjaar 2003, eindigend op 31 december 2003, rapporteerde E.piphany totaalinkomsten van $96.1 miljoen, vergeleken met $83.8 miljoen inkomsten over dezelfde periode in 2002. Het nettoverlies volgens GAAP over 2003 was $24.2 miljoen, of $(0.33) per aandeel, vergeleken met een nettoverlies volgens GAAP van $71.7 miljoen, of $(1.00) per aandeel over 2002. Op een niet-GAAP-basis, was het nettoverlies over 2003 $15.2 miljoen, of $(0.21) per aandeel, vergeleken met een niet-GAAP nettoverlies van $44.4 miljoen, of $(0.62) per aandeel over 2002.

"Het bereiken van winstgevendheid is een belangrijke mijlpaal voor E.piphany", zegt Karen Richardson, Chief Executive Officer. "In de afgelopen drie jaar hebben we zwaar geïnvesteerd in onze producten, de meest geavanceerde volledige suite van CRM-architectuur op de markt. Onze resultaten, die er uitspringen vanwege onze jaarlijkse groei van 29% in licentie-inkomsten, gecombineerd met de groei die we meemaken vanwege onze E.6 suite, geeft ons het vertrouwen dat we de juiste koers hebben uitgezet voor de bouw van een aanzienlijke 'enterprise software company'. In 2004 en verder moeten we deze voortgang vasthouden en voordeel halen uit de groeiende acceptatie van webservices en J2EE als de juiste manier om software te bouwen, aan te schaffen en in gebruik te nemen."

"In het vierde kwartaal hebben we nieuwe klanten binnengehaald en onze bestaande relaties uitgebouwd. Ook belangrijk is dat de strategische aard van deze relaties groeit. E.piphany speelt doorgaans een bedrijfskritische en centrale rol in de algemene CRM-strategieën van onze klanten. Enkele klanten die nieuwe of herhalende transacties aangingen met E.piphany in het vierde kwartaal zijn Bristol-Myers Squibb, Cendant, Churchill Downs, Identex, Lukas Bank, Prudential Insurance, Rogers Communications, Sun Chemical Corporation, Ticketmaster, T-Mobile, UK Trade and Investment, US Army, Virgin Holidays en Wells Fargo."

Over E.piphany
E.piphany (Nasdaq: EPNY) is leverancier van marketing-, verkoop-, en serviceoplossingen voor de grootste bedrijven, wereldwijd. E.piphany E.6 is een geïntegreerde softwaresuite die marketing-, verkoop- en servicefunctionaliteit combineert met real-time intelligentie. Deze suite, E.piphany E.6, stelt bedrijven in staat hun klanten beter te begrijpen en de ideale actie te ondernemen voor een betere klanttevredenheid, verhoogde omzet en lagere kosten. E.piphany's oplossing is gebouwd op het meest geavanceerde, webgebaseerde CRM-platform dat in de industrie is te vinden, resulterend in snelle en eenvoudige implementaties. Daarbij zijn E.piphany-oplossingen ook naadloos te integreren in de bestaande infrastructuur. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Mateo, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk, Amsterdam.