Politie Zuid-Holland-Zuid

03/02 District Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-02-2004 - Persberichten District I

BEROVING
DORDRECHT- Maandagmorgen 2 februari is een 49-jarige vrouw uit Dordrecht bedreigd door een man. Zij had net geld gepind en liep over het Achterom. Een man op een fiets reed de vrouw tegemoet en stapte af. Hij pakte haar vast en bedreigde haar met een mogelijk vuurwapen. De vrouw sloeg de man echter in zijn gezicht en ontzette zichzelf. De man sloeg de vrouw nog een paar keer terug en ging er vervolgens vandoor. Waarschijnlijk heeft de man de vrouw geobserveerd terwijl ze aan het pinnen was, want hij vroeg specifiek naar het geld dat ze gepind had.
Het signalement van de man: blank, 25-35 jaar, 1.80 m, slank, pokdalig gezicht. Hij droeg een donkerblauwe muts en een donkerblauwe jas. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844(lokaal tarief).

TWEE JONGENS AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Twee jongens zijn aangehouden. In de nacht van maandag op dinsdag 3 februari surveilleerde de politie in de wijk Sterrenburg. Zij zagen twee jongemannen die zich verdacht gedroegen. Toen de politie een auto-alarm hoorde afgaan namen zij een kijkje bij de auto. De jongens waren hier niet meer; de politie ging snel op zoek naar de jongens. Het tweetal werd staande gehouden tussen de Mildenburg en de Loevestein. De jongemannen bleken schroevendraaiers bij zich te hebben. Een 18-jarige jongen uit Dordrecht kon direct worden aangehouden op verdenking van auto-inbraak. De andere 14-jarige jongen uit Dordrecht ging er als een haas vandoor maar werd even verderop aangehouden. Hierna ging de politie terug naar de auto. Het ruitje bleek te zijn ingeslagen. Er was niets weggenomen.