Politie Flevoland

Politie bedankt assistente

Almere 03-02-2004 - De politie heeft dinsdagmorgen een juf van Basisschool De Limerick met een bos bloemen bedankt voor haar hulp. Ze hielp op oudjaardag de politie bij de aanhouding van een 17-jarige jongen.

De politie heeft dinsdagmorgen een juf van Basisschool De Limerick met een bos bloemen bedankt voor haar hulp. Ze hielp op oudjaardag de politie bij de aanhouding van een 17-jarige jongen.

Na de aanhouding ontstond een oploopje, waardoor de politie niet in de gelegenheid was de naam van deze plichtsgetrouwe assistente te noteren en haar te bedanken. Na een oproep via de media meldde deze vrouw zich bij de politie. Het bleek een juf te zijn van Basisschool De Limerick. De politie heeft haar bedankt met een bloemetje en gaf aansluitend voorlichting aan haar klas.

Persbericht van 02/01/2004:

Woensdagmiddag eiste een 17-jarige Almeerse jongen geld van zijn stiefvader. Omdat hij dat niet kreeg bedreigde hij zijn stiefvader eerst met een bezemsteel en daarna met een keukenmes. Toen zijn stiefvader het huis uitgevlucht was, verdween de jongen ook voordat de politie hem kon aanhouden.

Na een tip wilde de politie de verdachte later in de middag aanhouden in een woning aan het Beeldhouwerpad. De verdachte werd aangetroffen in de kelder, maar zag kans om via een kelderluik te vluchten. De politie zette een achtervolging in, luidkeels roepend: "Politie. Staan blijven". Een tegemoetkomende vrouw, die dit tafereel zag, spreidde haar armen wijduit om de verdachte tegen te houden, waarop de verdachte bleef staan en door de politie kon worden aangehouden.