Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - fietser (12) gewond op Doesburgseweg
Publicatiedatum: 03-02-2004

Bij een verkeersongeval tussen een fietser en een auto op de Doesburgseweg in Zevenaar is maandagochtend een 12-jarige jongen uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer wilde omstreeks kwart over acht de Doesburgseweg oversteken tussen een rij wachtende auto's maar zag daarbij een naderende auto, bestuurd door een 26-jarige plaatsgenoot, over het hoofd, waarna hij werd geschept. De jongen is met nekletsel overgebracht naar het streekziekenhuis in Zevenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam - reeks autokraken

Publicatiedatum: 03-02-2004

Zeker tien gedupeerden van auto-inbraken in Didam hebben zich maandag bij de politie gemeld voor aangifte. De autokraken moeten hebben plaatsgevonden in de nacht van zondag op maandag. De auto's, waarin was ingebroken, stonden geparkeerd op ondermeer de Singel, Koolmeesstraat, Nachtegaalstraat en Steenstraat. De buit bestond voor het merendeel uit autoradio's en CD's. In een enkel geval was het bij een poging gebleven, maar werd wel schade aangericht. De politie stelt een onderzoek in, maar doet daarbij tevens een beroep op eventuele getuigen die in de nacht van zondag op maandag iets is opgevallen dat in verband met de inbraken kan worden gebracht. Informatie is welkom via 0900-8844 of in het politiebureau aan de Zonegge in Zevenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - snelheidscontroles in het district

Publicatiedatum: 03-02-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft maandag bij snelheidscontroles in het district Rivierenland ruim 280 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde in Babberich op het Witte Kruis en de Dorpstraat, in Duiven op de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat, in Zevenaar op de Hengelder en in Didam op de Edisonstraat. De meeste overtredingen vielen bij de controles op het Witte Kruis in Babberich en de Hengelder in Zevenaar. In Babberich werden tussen 07.30 en 10.17 uur van de 1170 gecontroleerde voertuigen 101 hardrijders geflitst. In Zevenaar bedroeg het aantal overtredingen 111 van de 1620 gecontroleerde voertuigen. In alle gevallen ging het om controles op wegen binnen de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid werd geregistreerd op de Hengelder. Daar reed tussen 11.15 en 13.30 een bestuurder met 88 km/u langs de radar, terwijl 50 daar het maximum is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden