Politie Amsterdam-Amstelland

30 bekeuringen bij fietscontrole

3-2-2004. Maandagmorgen vanaf zeven uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Weesperzijde. De aandacht is hierbij gericht geweest op de fietsverlichting. Dertig fietsers liepen hierbij tegen de (niet werkende) lamp. Zij ontvingen allen een bekeuring.
---

Hennepplantages ontmanteld
3-2-2004. Dinsdag is in een woning in de Barentszstraat een hennepplantage aangetroffen. Mogelijke diefstal van stroom was aanleiding voor de agenten om een onderzoek in te stellen. In de woning werden 380 wietplanten in beslag genomen. De benodigde stroom voor de plantage bleek illegaal afgetapt.

Frederik Hendrikstraat
In de Frederik Hendrikstraat was een brandje aanleiding om een onderzoek in te stellen. Terwijl de brandweer een smeulende prullenbak bluste in de woning roken agenten een cannabislucht. Er werd een professionele hennepplantage aangetroffen in een afgescheiden ruimte in de woning. De plantage is ontmanteld.

Beethovenstraat
Maandagmiddag kort voor vijf uur vond een poging tot overval plaats op een winkel aan de Beethovenstraat. Twee mannen ontpopten zich als overvaller en dreigden met een groot mes. Door de weerstand van de winkelier zagen de overvallers van verdere actie af en renden zonder buit de zaak uit. Het gebruikte mes bleef in de winkel achter. Een oplettende getuige zette de politie op het spoor van een van de overvallers. Deze berover kon op de hoek van de Apollolaan en de Stadionweg worden aangehouden.

---

Rijbewijzen snelheidsduivels ingevorderd

3-2-2004. In en rond Amsterdam werden maandag vier wegpiraten betrapt die de geldende maximumsnelheid fors overschreden. Eén van hen had bovendien te veel gedronken. Zij reden respectievelijk 163 (2x), 160 en 154 kilometer per uur waar 100 is toegestaan. De snelheidsduivels kregen een proces-verbaal en konden direct hun rijbewijs inleveren. Autokraker gearresteerd
3-2-2004. Een autokraker werd vannacht in de Johan Jongkindstraat gearresteerd na een telefoontje van een buurtbewoner. Deze getuige zag dat een man inbrak in een auto en belde onmiddellijk de politie. Agenten arresteerden de autokraker op zijn aanwijzing. Een onderzoek in de buurt leverde nog eens vier opengebroken auto's op. De verdachte is ingesloten.

---

Beschonken automobiliste strandt na aanrijdingen

3-2-2004. Maandagmiddag strandde een 40-jarige beschonken Amstelveense met haar auto op de Keizer Karelweg te Amstelveen. Kort daarvoor was zij tegen een auto aangereden waarna zij doorreed. Agenten troffen haar aan ter hoogte van de kruising met de Graaf Aelbrechtlaan. Zij was kennelijk de controle over haar auto verloren en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. De auto was total-loss. De vrouw raakte lichtgewond en moest in een ziekenhuis worden behandeld. Haar 9-jarige zoon kwam met de schrik vrij. In het ziekenhuis werd bloed afgenomen om vast te kunnen stellen hoeveel zij gedronken had. De Amstelveense werd gearresteerd en haar rijbewijs werd ingevorderd. Hotelinsluiper gearresteerd
3-2-2004. Agenten arresteerden vannacht een insluiper in een hotel aan de 's Gravesandestraat. Een medewerker hoorde geluid uit een opslagruimte komen en waarschuwde de politie. Deze hield een 33-jarige man aan die geen verklaring kon geven voor zijn aanwezigheid. Hij is ingesloten.