Gemeente Stede Broec 3-2-2004
Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen

Voorlezen, niets vinden peuters en kleuters leuker. Boeken zijn ook voor de jongste kinderen van groot belang. Plaatjes kijken, er verhaaltjes bij vertellen, verhaaltjes vóórlezen ? het leert ze niet alleen hoe de wereld eruit ziet, het bevordert ook hun taalontwikkeling en concentratievermogen. Bovendien: voorlezen is warm en gezellig, het schept een emotionele band.

Als u serieus werk wilt maken van voorlezen kan de bibliotheek veel voor u betekenen. Op de jeugdafdeling vindt u een enorme hoeveelheid voorleesboeken, prentenboeken, liedjesboeken, video?s, dvd?s, cd-roms en cd?s. Voor alle kinderen, ook die van nul tot vier, is iets te vinden.

Als u uw baby of peuter tijdens de ?peutermaand? februari inschrijft als lid van de bibliotheek, krijgt u een grappig vingerpopje cadeau: de mol die de hoofdrol speelt in het bekroonde boek ?Ik wil de maan? (zolang de voorraad strekt). Het lidmaatschap is gratis; wel een legitimatiebewijs meenemen.

Op zondag 22 februari is er van 10.30 ? 11.30 uur in de bibliotheek een voorstelling voor kinderen van 3 tot 8 jaar: Tjalling en Kees met het liedjestheaterprogramma ?Vlieg naar de maan!?. Inlichtingen en reservering: telefoonnummer 530270.
Voorlezen in bibliotheek