Ingezonden persbericht


Synthesys.net levert SNT complete contactcenter-oplossing na succesvolle integratie met Microsoft CRM en Cisco

Nijmegen, 3 februari 2004

Callart BV en Noetica Ltd. hebben een 'proof of concept'-project voor de SNT-Groep met succes afgerond. Dit is door Callart vandaag bekend gemaakt. Bij dit project werd Noetica's Synthesys.net® technologie succesvol geïntegreerd met Microsoft CRM® en Cisco's IP Contact Center®. De SNT Groep is de grootste aanbieder op het gebied van customer relationship management (CRM) in Europa.

Na nauwe samenwerking met Callart en een team van LogicaCMG is het de ingenieurs van Noetica gelukt de Synthesys.net® oplossing naadloos te integreren met zowel het Microsoft CRM® platform als met Cisco telefonie.

In september 2003 verzocht SNT, Microsoft en Hewlett-Packard een proefconcept aan te bieden voor SNT's 'next generation' klantencontact-technologie. De oplossing diende zich te baseren op het Microsoft CRM® product en de Cisco IP contact center® technologie.

Microsoft benaderde Callart om hun Synthesys.net® browser-gebaseerde agent scripting en callcenter management software te integreren met een oplossing voor SNT. De Synthesys.net® technologie is één van de meest geavanceerde oplossingen op dit gebied. Het dichtte een aanzienlijk gat in de offerte van Cisco/Microsoft.

Het Noetica team completeerde, in samenwerking met Callart en LogicaCMG, de intergratie binnen vier weken. Aan SNT werd ondermeer getoond hoe screen-pops, met zowel het correcte script als de CRM-informatie van het Microsoft CRM platform op de achtergrond, aan de agents worden gepresenteerd. Elke call wordt gevolgd en de verzamelde informatie teruggestuurd naar Microsoft CRM zodat de klantgegevens continue "up to date" blijven.

Bovendien worden Microsoft CRM® workflow-processen automatisch geïnitieerd vanuit Synthesys.net tijdens of na elk gesprek. Agents hebben volledige toegang tot alle opgeslagen informatie in Microsoft CRM. Gebruikmakend van de Synthesys.net front end worden zij op een intelligente manier door elke call geleid. Het resultaat: kortere gesprekken en hogere klantenvoldoening.

Het grote voordeel met de Noetica/Callart-oplossing is het feit dat de callscripts kunnen worden ontworpen en opgesteld door niet-technisch personeel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een zeer intuïtieve grafische interface. De mogelijkheid onmiddellijk in te kunnen springen op de veranderende eisen van hun klanten maakt van SNT een extreem behendige organisatie die, waar nodig, razendsnel kan reageren.

Tenslotte geeft Synthesys.net's browsergebaseerde oplossing in samenwerking met de Cisco IP telefonie-oplossing en het web-based Microsoft CRM® platform de mogelijkheid de agents en callcenters geografisch onafhankelijk van elkaar te maken. Een campagne kan vanaf elke plaats of een combinatie van plaatsen tegelijk worden gedraaid.

SNT demonstreert haar bestaande klanten sinds november 2003 deze nieuwe technologie in een aangepaste demoruimte. De Synthesys.net technologie is via Callart nu beschikbaar in Nederland.

Over Callart

Callart loopt voorop op het gebied van 'return on investment'- oplossingen voor Customer Contact Centers en is

importeur van onder meer Noetica software. Callart is actief in de Benelux en Noord Europa en heeft haar klanten in verschillende markten, zoals overheden, uitgevers, energie- en telecombedrijven, bank- en verzekeringswezen en industrie.

Callart bestaat sinds 1991 en heeft naast een demonstratie-center een eigen Nederlandstalige helpdesk en ICT-specialisten voor installatie en training.

www.callart.nl

Over Noetica

Noetica is ontwikkelaar van innovative software-oplossingen voor het succesvol managen van klanten-interacties in het Contact Center en via het web. Noetica ontwikkelt Customer Interaction Management (CIM)- software en zorgt er voor dat klanten kunnen communiceren met het bedrijf via een groot aantal kanalen. De software is ontwikkeld om professionals contact applicaties te laten ontwikkelen zonder te programmeren.

Noetica is onderdeel van de Scandex Group en is gevestigd aan de St Johns Hill, London. Het heeft strategische partners in Europa, Canada, Azië en de VS. Noetica werkt voor vele grote internationale organisaties zoals overheden, banken, verzekeraars en telecombedrijven.

www.noetica.com

Over SNT

SNT is in Europa de grootste aanbieder van diensten op het gebied van customer relationship management (CRM). Via telefoon, e-mail, chat, co-browsing en SMS beantwoorden 12.000 medewerkers vragen, geven informatie en advies, maken reserveringen en verrichten transacties. SNT bouwt aan hechte klantenrelaties door CRM-concepten te ontwikkelen en daaraan uitvoering te geven in haar customer contact centers. SNT werkt voor grote verzekeraars, diverse internationale A-merken in consumentenproducten, voor banken, IT- en telecombedrijven en wordt voor overheidsvoorlichting ingeschakeld.

www.snt.nl